Voortgang Kulturhus

Donderdag 23 november 2017 vond de vergadering van de Commissie Maatschappelijke Activiteiten van de gemeente Leidschendam-Voorburg plaats. Tijdens deze vergadering is het raadsvoorstel betreffende het Kulturhus besproken en hebben wij gebruik gemaakt van het spreekrecht voor burgers.

Namens de ouders van de kinderen van de Maerten van den Velde school heeft Mandy von Eckardstein de gemeente dringend verzocht om het benodigde bedrag aan extra investeringskrediet van € 560.000 beschikbaar te stellen. Dit om verdere vertraging van de bouw van het Kulturhus en daarmee de nieuwe school te voorkomen. De huidige huisvestingssituatie, waarbij de kleuters zijn ingetrokken in het hoofdgebouw, mag gezien de omstandigheden niet anders dan tijdelijk van aard zijn. Ook omtrent deze huisvestingsituatie hebben wij onze zorgen geuit. Is onze school nog wel goed bereikbaar voor nooddiensten? En is sprake van een gezonde en veilige leeromgeving? Tot slot hebben wij onze zorgen geuit omtrent de beheersing van het verdere bouwproces.

De gemeente heeft direct toegezegd onderzoek te laten verrichten naar de huidige huisvesting. Wij zijn erg blij met deze toezegging. Over het extra investeringskrediet wordt in de gemeenteraad d.d. 12 december 2017 beslist. Wij vertrouwen erop dat tijdens deze vergadering in belang van onze kinderen positief beslist gaat worden. Wij maken dan wederom gebruik van het spreekrecht.

Ter ondersteuning van onze actie waren een groot aantal mensen bij de commissievergadering aanwezig. Tevens hebben wij aan de Wethouder ruim 150 handtekeningen kunnen overhandigen. Wij willen jullie hartelijk bedanken voor jullie steun. Wij vragen ook jullie steun tijdens de raadvergadering d.d. 12 december 2017 om 19:30u te Swaensteijn in Voorburg.

Oudergeleding MR (Elly van Rijn, Lennert Luiten, Nathalie van Santen, Laura Huijsman) en Mandy von Eckardstein, Astrid van Halteren en Willemijn de Haas.