Gebiedsproces Meeslouwerpolder

Er blijft voortgang in het gebiedsproces Meeslouwerpolder; tijd voor een korte stand van zaken.

Onlangs is de eerste voorbereiding voor het nieuwe bestemmingsplan gestart op basis van de vastgestelde uitgangspunten en spelregels. Eerst verzamelt de gemeente intern informatie om te bepalen welke nadere onderzoeken nodig zijn, zoals onderzoek naar de flora en fauna. Begin 2018 starten gesprekken met eigenaren en ondernemers om de regels per perceel nader in te vullen.

De planning van het bestemmingsplan is afgestemd op de planning van de actualisatie van het provinciale beleid. Op 29 november heeft de statencommissie Ruimte en Leefomgeving het procedurevoorstel voor de ontwerpwijziging 2018 van de Visie Ruimte en Mobiliteit (VRM) besproken. Wethouder Bianca Bremer heeft in de commissie het gebiedsproces toegelicht en de noodzaak om het provinciale beleid aan te passen om meer mogelijk te maken in de Meeslouwerpolder. Ook Aad van Swieten heeft ingesproken. Hij heeft aandacht gevraagd voor betere afstemming tussen de spelregels en de tekst in de provinciale visie. De statenleden hebben daarop aangegeven dat voortzetten van de gesprekken met alle betrokkenen van belang is.

Ter inzage

De commissie Ruimte en Leefomgeving heeft vervolgens ingestemd met de ter inzage legging van het ontwerp Wijziging 2018 van de Visie Ruimte en Mobiliteit.

Het ontwerp Wijziging 2018, het Programma ruimte en de Verordening ruimte 2014 liggen tot en met donderdag 25 januari ter inzage. In deze periode kan iedereen met een zienswijze reageren op het vastgestelde ontwerp. De Wijziging 2018 heeft betrekking op diverse onderwerpen, waaronder de ladder voor duurzame verstedelijking, detailhandel, behoefteramingen bedrijventerreinen en stedelijke ontwikkelingen groter dan 3 hectare.

Waar inzien?

Inzien via www.ruimtelijkeplannenzuidholland.nl/inprocedure, www.zuid-holland.nl/vrm of tijdens kantooruren bij Het Loket, Zuid-Hollandplein 1, 2596 AA Den Haag

In maart houden Provinciale Staten hoorzittingen over de reacties op de ontwerpwijziging. Eind april kan dan besluitvorming over de wijziging van de Visie Ruimte en Mobiliteit plaatsvinden.