Gemeente Belangen Leidschendam, Voorburg en Stompwijk

Niet alleen praten, maar ook doen!

 Afgelopen donderdagavond was de Verkiezingsmarkt in het Dorpshuis. Op deze door de Adviesraad Stompwijk prima georganiseerde bijeenkomst waren alle partijen vertegenwoordigd die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart aanstaande. Ook GBLV/Gemeentebelangen was met een groot aantal vertegenwoordigers aanwezig. De boodschap van GBLV was helder: niet alleen praten, maar ook doen!

In de korte toelichting die elke partij mocht geven, gaf oud-wethouder en kandidaat GBLV-raadslid Frank Rozenberg aan dat hij met de coalitie langlopende dossiers waar al jaren over werd gesproken, heeft vlotgetrokken in Stompwijk. De aanpak van de Stompwijkseweg en Dr. Van Noortstraat, de aanleg van de Verbindingsweg, de bouw van het Kulturhus en het revitaliseren van de Meeslouwerpolder met direct betrokkenen.

Koos van Wissen, kandidaat GBLV-raadslid ging vervolgens in op de lange geschiedenis van het Kulturhus. Hij was blij dat met de komst van GBLV/Gemeentebelangen in het college het project in de versnelling is geraakt en dat er nu eindelijk wordt gebouwd. De fundering ligt inmiddels en nog dit jaar moet het Kulturhus klaar zijn.

Bianca Bremer, GBLV-wethouder en kandidaat-raadslid besloot met de rol van de Adviesraad Stompwijk in de projecten die in Stompwijk spelen. Over de bereikbaarheid van Stompwijk, het Kulturhus, de Meeslouwerpolder, de benodigde woningbouw: over al deze zaken is er nauw en goed contact met de Adviesraad Stompwijk. Ook werd ingegaan op de Stompwijkse evenementen zoals de Stompwijkse Paardendagen, het Stompwijkse Carnaval en de Gazonmaaierrace.

Voor de komende vier jaar wil GBLV/Gemeentebelangen op dezelfde wijze verder met de ontwikkeling van Stompwijk. Samen met de Adviesraad de inwoners, verenigingen, instellingen en bedrijven. Nadat het Kulturhus gereed is komen er locaties beschikbaar voor woningbouw. Woningen voor jong en voor oud. Op andere locaties zullen er ook woningen bij moeten. GBLV ziet ook graag een rechtstreekse busverbinding naar Leidschendam. De kansen die recreatie en toerisme rond Stompwijk bieden moeten wat GBLV betreft goed worden benut. Ook dient er meer aandacht te zijn voor de agrarische sector; die vraagt een andere kennis en aanpak vanuit de gemeente dan een kantoorpand in Voorburg.

GBLV/Gemeentebelangen wil op al deze zaken in overleg met betrokkenen. Dat overleg moet leiden tot goede en gedragen plannen. Blijven praten past ons niet: na een goed overleg vooral met elkaar aan de slag! Samen maken we immers ook Stompwijk!