Andrea’s Haarstudio 10 jaar een begrip in Stompwijk

Andrea is geboren in Delft met de achternaam Knipscheer. Ze had er al idee in, en: “Ja, dan moet je toch wel kapster worden”, vond ze. Ze volgde alle cursussen die er maar zijn. En waar je dus een eigen kapsalon mee kon beginnen. 23 jaar geleden streek ze samen met haar man Hennie Jacobs in Stompwijk neer. Eerst aan de van Santhorststraat. Maar toen Hans Schuyt met pensioen ging, kon ze daar haar eigen salon starten. Al weer 10 jaar: dus tijd voor een feest! Met hun team en de klanten. Want die bepalen het succes.

Er is veel veranderd in al die jaren. 10 jaar geleden ging nog 80% op afspraak. Nu wel 80% zonder afspraak. Iedereen kan zomaar binnen lopen. En doet dat ook. Het is gewoon gezellig dorps. Medewerkers en klanten: iedereen heeft tijd voor een praatje en wordt ontvangen met koffie of thee. Hennie en Andrea zijn supertrots op hun team, waarvan Demelza dit jaar al 10 jaar bij hen is, maar ook aan de andere kapsters kunnen ze natuurlijk alles overlaten.

Even terug naar het begin aan het Hoefblad. De eerste jaren verkochten zij ook nog speelgoed. Later volgden sierraden en kleding waarvoor veel mensen even komen binnen wippen. Altijd maar enkele stuks, zodat je niet gauw hetzelfde in Stompwijk tegenkomt. Waar Andrea de kapsalon aanstuurt, doet Hennie het regelwerk. Reclame, advertenties, acties enzovoort. Zo is er al weer enige tijd een vrijdag – koopavond – knipactie: een lagere prijs van 15.00 – 19.00 uur. En ze hanteren een gratis spaar puntenspaarsysteem. Op woensdag is er een lager tarief voor kinderen.

Andrea wil nog wel even kwijt hoe het allemaal begonnen is in Stompwijk, dat aan haar eigen kinderen op school werd gevraagd: “waar die leuke kapsels vandaan kwamen?” Ja, toen kwamen de jonge klantjes vanzelf. Dan komt ook de kinderstoel met stuurtje ter sprake. Waar generaties Stompwijkers in gezeten hebben.

“Wie kent hem niet?”

Verder staan ze altijd klaar voor klanten die geen vervoer hebben. Ophalen of thuis knippen, zonder meerprijs, is geen probleem.

Sponsoring

Ze doen ook graag mee met alles in het dorp. “Jammer dat er zo weinig winkels meer zijn. Moederdagmarkt was ook altijd gezellig.” Ze sponsoren de goede Sint, de voetbal, handbal, paardendagen, Blesruiters: noem maar op. En ook zaalvoetbal waar hun zoon aan mee doet. Ook de kaartverkoop voor het toneel is al weer gestart bij hen. Ze doen er alles aan om een kapsalon in het dorp te houden. Dat heeft toch ook een sociale functie. Ze hebben in al die jaren nog heel veel Stompwijks bruidjes in de haarstudio gehad.

Zelfs op Facebook en Instagram zijn ze te vinden. Daar zorgt het jonge, moderne team weer voor. “Met je tijd meegaan.” De dames volgen nog vaak trainingen om nieuwe technieken te leren. Andrea zelf is twee dagen per week werkzaam bij ouderen die in tehuizen verblijven. “Ook heel dankbaar werk met een lach en een praatje,” zegt ze. Ze sponsoren de Stichting Haarwensen. Hierbij kunnen lange afgeknipte kapsels worden gebruikt voor pruiken voor patiënten die door ziektes hun haar verloren hebben.

Ze zitten nog vol energie en daar willen ze graag Stompwijk bij betrekken. Vandaar het jubileum.

Haarstudio Andrea wil het vieren met een leuke actie. Van dinsdag 20 t/m zaterdag 24 maart in de winkel dobbelen voor prijzen. Er staat nog een aankondiging verderop in deze Dorpsketting. Maar u bent alvast gewaarschuwd……;-)

Andrea, Hennie, en het hele team heeft er zin in.

Gefeliciteerd en hopelijk gaan jullie nog lang door!

Agnes van Boheemen- Vollebregt