Als de KAT van HUIS is, toneel in de Bles

Voor een gezellig avondje ouderwets lachen hoefde je dit weekend niet naar het Veurtheater of naar het Stadstheater te gaan. Vlak bij huis in de Bles werd het stuk, Als de KAT van HUIS is, opgevoerd door de Stompwijkse toneelvereniging. Donderdagmiddag was de try out, hierbij waren niet zoveel mensen in de zaal, jammer, maar wel een prima middag om de puntjes op de i te zetten. Donderdagavond was de zaal al beter gevuld en de vrijdag- en zaterdagavond waren zo goed als uitverkocht. Om het avondje helemaal compleet te maken kon je vooraf dineren , er was een speciaal theaterdiner samengesteld. Een voorafje, een keuze uit 3 hoofdgerechten en een toetje voor een mooi prijsje.

De stoelen stonden klaar en het spel kon beginnen. De naam zegt het al, als de kat van huis is… ja dan gaan de remmen los, tenminste als het aan  zwager Dick ligt, gespeeld door Koen Havik, een rol die hem geweldig ligt.

Een beetje de bad boy uithangen. Zijn vrouw Alie, Mariska Groen in ’t Woud, gaat daarom tijdelijk bij haar zus Martha (Annelies van Polanen) en zwager Herman (Jos de Groot) inwonen. Zwager Herman is een man met weinig libido, maar moet wel meedoen met zijn zwager. Hun vrouwen zijn naar het zonnige zuiden gevlogen en de heren hebben het rijk alleen. Dick’s secretaresse en tevens geheime vriendin Jennifer (Myra Vervaart) komt met haar deprimerende vriendin Sylvia (Jacqueline de Groot) naar het huis van Herman. Tot schrik van de mannen blijken de dames vanwege een staking op het vliegveld helemaal niet vertrokken te zijn, dat geeft natuurlijk heerlijk chaotische taferelen. Blijf maar eens serieus in jouw rol, en Sylvia (Jacqueline) moest heel serieus zijn, als Herman (Jos) gekke fratsen uithaalde. Uiteindelijk komt alles weer goed en is iedereen tevreden, zeker Martha. Een speciaal compliment aan Annelies van Polanen die haar gestalte gaf, door persoonlijke omstandigheden moest de oorspronkelijke speelster haar rol terug geven en met nog maar een aantal weken op de kalender heeft Annelies deze rol geaccepteerd en met verve neer gezet. Wat een mimiek heeft deze vrouw! Lia de Jong was de souffleuse, maar volgens mij heeft zij niet al teveel werk gehad. Regisseur Guus Vervaart heeft bij iedereen het uiterste eruit gehaald en dat was te merken. Er werd veel gelachen en dat is een goed teken.

In de pauze kon iedereen een drankje pakken, dit was inclusief bij de entreekaart en dat is een goed idee, want je hoefde niet te wachten en alles verliep prima zo.

Allemaal bedankt voor jullie inzet en ik hoop dat deze trend voortgezet wordt, een leuk stuk waarbij je heerlijk kunt ontspannen en even lekker kunt lachen!

Ria Luiten