Fonds 1818 investeert in stichtingen die financiële noodhulp bieden

Dit jaar viert Fonds 1818 dat haar rechtsvoorganger, de Nutsspaarbank van ’s-Gravenhage en omgeving, 200 jaar geleden is opgericht. Deze bank maakte het voor mensen met een kleine portemonnee mogelijk om te sparen door een bankrekening te openen. Daarmee wilde de Nutsspaarbank de armoede bestrijden. Financiële zelfredzaamheid en schuldenpreventie zijn nog steeds belangrijke thema’s voor Fonds 1818. Daarom ondersteunt het fonds onder andere aan Stichtingen Urgente Noden, Humanitas, SchuldHulpMaatje en het NIBUD.

Uit de Rode Cijfers

In het kader van het 200-jarig jubileum heeft Fonds 1818 het programma Uit de Rode Cijfers opgezet. Vier verkenners bevorderen in de regio de samenwerking tussen partijen die schulden en armoede proberen te voorkomen. Ze jagen de partijen aan om meer samenwerking te zoeken waardoor mensen in financiële problemen eerder geholpen worden.

Fonds 1818 is jarig en trakteert

Fonds 1818 zet zich in voor een betere maatschappij. Door het geven van geld, advies en begeleiding en door zelf projecten uit te voeren. Fonds 1818 is er voor iedereen in de regio Delft, Den Haag, Zoetermeer, Leiden en de Duin- & Bollenstreek en tussenliggende gemeenten.

Fonds 1818 is jarig en trakteert in de hele regio. Bewoners met goede ideeën kunnen een jaar lang bij het fonds terecht voor advies, begeleiding en financiële ondersteuning. Fonds 1818 pakt ook uit met een festival, tentoonstelling, boek, televisieserie en het programma Uit de Rode Cijfers.