Elfdorpentocht 2018

Het is al weer bijna zover. Op zondag 6 mei 2018 wordt voor de 27e keer de Elfdorpentocht verreden. Ook dit jaar hebben we weer gevarieerde routes van 25, 45, 75, 80, 125 en 160 km. Zo is er voor iedereen de mogelijkheid om mee te doen. Jaarlijks mogen we meer dan 1.000 deelnemers verwelkomen.

Geheel nieuw dit jaar is de 75 km recreatieve route. Deze zal, net als de geheel vernieuwde 25 en 45 km, in noordoostelijke richting gaan en biedt ook in die omgeving weer vele mooie wegen en fietspaden. Daarnaast hebben we nog steeds de vertrouwde toerroutes van 80, 125 en 160 km.

De aantrekkelijkheid van de Elfdorpentocht zit niet alleen in het vele moois dat onze regio te bieden heeft, maar ook dat elk jaar wijzigingen in de routes worden aangebracht. Zo ook dit jaar, waarin onderscheid is gemaakt tussen recreatieve routes voor de gezinnen en rustige fietsers en de toerroutes voor de (snelle) toerders. Er is dus voor ieder wat wils, waardoor ieder op z’n eigen manier kan genieten van onze prachtige omgeving.

Alle fietsroutes vermijden de stedelijke gebieden en voeren de deelnemers over routes waarin geen enkel verkeerslicht voorkomt. Ieder jaar blijkt uit de vele reacties dat het menigeen verrast dat er in de drukke Randstad nog zoveel landelijk gefietst kan worden.

We zijn heel blij dat we ook dit jaar weer de hele dag terecht kunnen bij onze startplaats De Bles. Dr. van Noortstraat 154. Ook is er weer een startplaats in Maasland: Café ’t Wapen van Maeslant. Kerkweg 42.

De voorbereidingen op de Elfdorpentocht zijn inmiddels vrijwel afgerond. We rekenen ook weer op veel deelnemers. Wij zijn er klaar voor! Jullie toch ook?

Iedereen uit Stompwijk en verre omgeving is dus van harte uitgenodigd om mee te doen en er een gezellige dag van te maken.

Zie voor de starttijden en overige info

www.toerclubstompwijk.nl

Vragen kunt u stellen op: info@toerclubstompwijk.nl

De organisatie