Toerclub Stompwijk

Met opnieuw schitterend weer reden afgelopen zondag alle groepen de tulpentocht naar Lisse. Veel zon en een matige zuidelijke wind zorgden voor ideale omstandigheden om tussen de bollenvelden door te fietsen. Bij de start stonden ruim 60 fietsers klaar die er ook zo over dachten.

De A1 vertrok via Voor schoten en Wassenaar richting Katwijk, waar we tegenwoordig weinig bollenvelden meer tegenkomen. Maar daarna reden we langs de Leidsevaart noordwaarts en zagen we voldoende fel gekleurde bloemtapijten om ons heen. Op sommige stukken was het al aardig druk met toeristen op de fiets of met campers en dan moeten we wel even vaart minderen om het veilig te houden. Aangekomen bij de wielerbaan is het nog rustig. Jammer dat ze er geen terras hebben, want het had heerlijk geweest om buiten ze zitten en dan kun je ook de fietsen een beetje in de gaten houden. Maar de kantine is bovenaan de trap en daar nemen we dan maar plaats. De inrichting is dan wel weer zo dat we met alle 16 man rond 1 tafel kunnen zitten. Nadat we het 2e bakkie zelf hebben ingeschonken kunnen we al vlot weer op pad. Via De Engel en langs de Ringvaart spotten we opnieuw wat bollenvelden, maar de blik gaat al steeds meer richting huis. Bijna de hele groep moet naar Leidschenveen of Voorburg dus gaan we langs de Vliet die kant op en komt maar een enkeling nog terug in Stompwijk.

Arno van Rijn

De C1

Vandaag gaan we naar de bollen, die mooie bollen.. En wat hebben we een mooie, zonnige dag uitgekozen. Met een groep van 7, voor het eerst in korte broeken, gaan we allemaal naar de koffietent in Lisse. Via Zoeterwoude, Leiden naar de singels. Door wegopbrekingen even via een omweg, leuk hoor dat je dan in straatjes rijdt waar je normaal niet komt. Verder de geijkte weg naar Warmond, is makkelijk en nog steeds mooi. Bij Sassenheim zien we dan de eerste hyacinten, weliswaar bijna uitgebloeid maar ze ruiken nog zo heerlijk! Daarna volgen we de weg naar de Engel en via de Heereweg naar de wielerclub. Nog vele kleurrijke bloemen spottend. Net voor de A1 komen wij aan en zoeken snel ons plekje op. Maar we zijn nog vroeg, het is nog rustig en dus plek zat. Petra wil de meneer achter de bar even helpen want zijn hulp kwam niet opdagen, maar er kwam al andere assistentie. Daarna komen de andere groepen er ook aan, behalve de groep van Fried. Cock van Santen was er voor het eerst weer bij en daarom kozen ze liever voor een kortere rit. Na de lekkere en voordelige koffie gaan we weer op pad. Nu de route langs de Keukenhof. Het is behoorlijk druk en wij rijden rustig langs de file van auto`s, links en rechts kijkend naar de prachtige bloemen. Wat een mooie kleuren. Ook al komen we er elk jaar, het blijft een mooi schouwspel. Met dit mooie weer moet je goed gebruik maken van je bidon, wat komt dat toch goed uit als we geregeld stoppen en dan even gauw een foto kunnen maken! Langs de Leidse Vaart rijden we verder, naar Voorhout en Rijnsburg en Leiden. We proberen de drukte een beetje te vermijden. We hebben al heel wat tegenwind gehad en het tempo wordt wat minder. Met zo`n 60 km. zetten we dan rond 13.00 uur de fiets in de schuur. Wat hebben we toch weer heerlijk gefietst!

Annie van Rijn

De C2 groep bestond vanochtend uit 7 personen. Een van ons had een revalidatieperiode achter de rug en fietste deze ochtend weer voor het eerst dit seizoen mee. Daarom koos de captain voor een kortere route met bredere wegen en minder drukte onder het motto: samen uit, samen thuis! Dus via Zoeterwoude-dorp naar de Stierenbrug, langs de Zijl richting oud Ade, de Paardenbrug en het Joop Zoetemelk pad van Nieuwe Wetering de Ringvaart over gestoken en toen was het alleen nog maar het water volgen naar IJs de Jong in Weteringbrug. Met 25 km zaten wij om 10.20 uur aan de koffie. Met de eigenaar wordt er altijd even over de voetbal gesproken en dan in het bijzonder over ROAC en Stompwijk ’92. De terug route ging bij Oude Wetering de brug over, via de Sota- en Floraweg van Roelofarendsveen naar Hoogmade en Leiderdorp. Voordat we de fietsbrug over de Rijn konden nemen, waren we even verkeerd gefietst en moesten na 500 meter tóch terugkeren, anders zouden we weer in Hoogmade zijn uitgekomen. Toen fietsten we via het Industriegebied, de Weipoort en langs SJZ door de polder terug naar Stompwijk. Thuis werd er om 12.20 uur 53 km afgeklokt. We hebben heerlijk gefietst, alleen in plaats van  bollenvelden hebben wij veel groene weilanden gezien. Echter bij vele tuintjes bloeiden nog vele tulpen, hyacinten en narcissen.  Ook was het genieten van de vele Japanse-Kers bomen, die met de mooie roze bloesem. Het verslag is namens Fried.

Groet, Lia de Jong-Zwetsloot

De volgende clubrit is al aanstaande vrijdag. Op Koningsdag rijden we namelijk weer het rondje Haarlemmermeer, met koffiestop in Cruquius. Voor de A is dat 105km en voor de B zo’n 80km. Vertrek van deze rit is om 8.30u.

Op zondag 29 april is dan weer een gewone clubrit. Voor de A en B gaat deze naar De Zilk en voor de C naar Waddinxveen. Vertrek op zondag is nog 1 keer om 9.00u.