Groots paardenfestijn trekt 450 deelnemers naar recreatiegebied Vlietland

Zaterdag 23 en zondag 24 juni, is het prachtige watersport- en recreatiegebied Vlietland voor het 14e keer het decor voor een groot paardenevenement. Al bijna 450 ruiters en amazones hebben zich ingeschreven. Zij komen met hun viervoeters naar Vlietland om deel te nemen aan de meest spectaculaire en veelzijdige vorm van paardensport. De wedstrijd wordt gezamenlijk georganiseerd door paardensportverenigingen ‘de Blesruiters’ uit Stompwijk en ‘Koningin Emma’ uit Wassenaar.

Veelzijdigheid vereist

Bij deze ‘samengestelde wedstrijden’ laat elke deelnemer op 3 onderdelen zien wat hij kan: een dressuurproef, een springparcours en een spannende cross-country. De meest veelzijdige ruiter, die aan het eind van de dag de minste strafpunten over 3 onderdelen heeft verzameld, wordt Regiokampioen van Zuid-Holland in zijn of haar klasse. In tegenstelling tot eerdere berichten gaat de menwedstrijd dit jaar helaas niet door.

Bezoekers van harte welkom

U bent van harte uitgenodigd om de wedstrijden van dichtbij te volgen. Iedereen is welkom in het gezellige strodorp met diverse paardenwinkeltjes en natuurlijk de catering. De beste manier om de wedstrijd van dichtbij te volgen, is een rondwandeling langs de hindernissen op het compacte en overzichtelijke wedstrijdterrein. Al wandelend komt u langs de hindernissen met veelbelovende namen als ‘de Ophaalbrug’, ‘de Speeltuin’ en ‘de Pipo-wagen’. Ook de altijd spannende waterhindernis ontbreekt natuurlijk niet.

Zowel op zaterdag als zondag begint het programma om ongeveer 9.00 uur. De toegang en het parkeren zijn het hele weekend gratis. Meer informatie en een routebeschrijving zijn te vinden op: www.eventingzuidholland.nl

Foto’s: Jantine van Steenbergen en Niels Lelieveld