Sportieve onderlinge wedstrijd Blesruitermenners in Wilsveen

De 2e onderlinge wedstrijd van de Blesruiters moest door terreinomstandigheden, voor de menners, verplaats worden naar het Wilsveen. Uitgangspunt is altijd dat bij de onderlinge wedstrijden ruiters en menners rijden rond het eigen terrein in Stompwijk, maar helaas het kon niet anders. Maar het werd een sportieve en gezellige wedstrijd daar in het Wilsveen met ideaal weer en een groot aantal deelnemers (25). De Dressuur werd voor het laatst gejureerd door Kees Ambachtsheer. Kees is al vele jaren een bekend gezicht op de onderlinge menwedstrijden van de Blesruiters. Ook voor Kees gaan de jaren tellen en vond hij het nu wel “welletjes”. Met een bijbehorend presentje en met veel dank voor de vele jaren “trouwe dienst” werd van Kees afscheid genomen.

Bij de dressuur was het volledige podium bij de rubriek paarden voor de friezen. Er wordt wel eens gefluisterd, “Kees is gek van Friezen”, maar het zij gezegd, we hebben met de nieuwe fries van Nico een paar uitblinkertjes.

De vaardigheid was een technisch verhaal. Danny van de mencommissie had weer al zijn creativiteit gebruikt om een technisch maar goed te rijden parcours neer te zetten. Binnen de maximale tijd rijden zonder ballen van de kegels te rijden was dan ook voor velen een hele uitdaging. Opvallende winnaar bij de enkelspan pony’s was “de man op leeftijd” Henry Landman die met de Dartmoor Pony Filia iedereen te vlug af was. De prijsuitreiking was rond 16.00 uur op het terras van de kantine van de Blesruiters, waar het ook nog even “ouderwets” gezellig werd. De volledige uitslag staat op de Blesruitersite www.blesruiters.nl, natuurlijk met veel foto’s. Rest nog de vrijwilligers bij de dressuur, vaardigheid en de “veldcatering” (die goede zaken deed) te bedanken. Het was weer een sportieve en zeer geslaagde dag waar iedereen zichtbaar van genoten heeft.

Ab