Recreatiegebied Vlietland strijdtoneel voor ruiters

Zaterdag 23 en zondag 24 juni, kan jong en oud genieten van 2 dagen paardensport in recreatiegebied Vlietland. Zo’n 450 ruiters en amazones komen met hun viervoeters naar het prachtige watersport- en recreatiegebied om deel te nemen aan de spectaculaire wedstrijden. De toegang en het parkeren zijn het hele weekend gratis.

Zaterdag 23 juni, ’s ochtends vroeg om 8.00 uur, rijdt de eerste ruiter de dressuurring in. Vanaf 11.00 uur start echter het echte spektakel: dan gaat de eerste combinatie van start in de crosscountry. Op zondag 24 juni start de cross al om 10.00 ’s ochtends, en finisht de laatste ruiter rond half 6.

3 onderdelen

Elke deelnemer laat op 3 onderdelen zien wat hij kan: een dressuurproef, een springparcours en een spannende crosscountry. De meest veelzijdige ruiter, die aan het eind van de dag de minste strafpunten over 3 onderdelen heeft verzameld, wordt Regiokampioen van Zuid-Holland.

Gezellig strodorp

Voor bezoekers is de wedstrijd goed te volgen vanuit het strodorp. Hier heeft u uitzicht op de springring, het crosscountryparcours en de losrijterreinen voor de ruiters. Even verderop hebben de parcoursbouwers de waterhindernis gebouwd, waardoor alles binnen een steenworp afstand te zien is. Het strodorp is natuurlijk gevuld met diverse winkeltjes en eetgelegenheden.

Succesvolle samenwerking

Deze wedstrijd wordt dit jaar voor de veertiende keer georganiseerd door Stichting Eventing Zuid-Holland, in samenwerking met rijverenigingen de Blesruiters uit Stompwijk en Koningin Emma uit Wassenaar. Met ongeveer 200 vrijwilligers zorgen zij ervoor dat alles op rolletjes verloopt.

Meer informatie en een routebeschrijving zijn te vinden op www.eventingzuidholland.nl.

Foto’s: Jantine van Steenbergen en Niels Lelieveld