Vierhuizen met de neus in de boter

De grote winnaar van de kaaskeuring Rondom Leiden is dit jaar Kaasboerderij de Vierhuizen geworden. De kaas wordt tegenwoordig gemaakt door Freek van Leeuwen en zijn partner Nicole, maar Freek leerde het vak van zijn moeder Lidia Van Leeuwen die de drie(!) gewonnen prijzen in ontvangst nam tijdens de bekendmaking van de uitslag door wethouder Ton de Gans in Zalen de Meester in Zoeterwoude.

Zowel de belegen als de oude Wilde Weidekaas won de 1e prijs met een score van 96 punten. Totaal leverde dit resultaat ook de wisseltrofee “Het Leidse Kaasmeisje” op.

De winnende biologische kaas van de Van Leeuwen’s is dit jaar nog te koop in de boerderijwinkel aan de Geerweg in Zoeterwoude. Begin 2019 verhuist de winkel naar de nieuwbouw op de Deliana Hoeve van Freek en Nicole, net over de grens in Stompwijk aan de Ondermeerweg 10. Ook bij Ekoplaza Leiden en Ekoplaza Leidschendam is de winnende kaas verkrijgbaar.

Reactie van Lidia op hun site :

Bij de kaaskeuring ‘Rondom Leiden’ die op 26 oktober plaatsvond hebben we in de categorieën ‘belegen’ en ‘oud’ de eerste prijs gewonnen! In beide gevallen met 96 van maximaal 100 punten. Door deze eerste plaatsen wonnen we ook nog de ‘overall’-prijs van de keuring: de wisselbeker. En daar zijn we best trots op.