Kaalslag langs het ‘van Santenpad’

Twee weken geleden, op dinsdagochtend, liep ik met onze kleinzoons Daan (5) Bram (1,5) over het bovengenoemde pad. We liepen te genieten van de koeien, meerkoeten, futen, eendjes, maar vooral van die prachtige bloemen, die langs het hele fietspad te vinden waren. Korenbloemen, margrieten, klaprozen (Daan zegt steevast: knalrozen) en de bloemen waarvan ik de namen niet weet, van al die vliegende insecten, bijen, hommels en wat dies meer zij… Vliegende vriendjes, waar wij zuinig op moeten zijn!
Kom ik een dag later over hetzelfde pad en wat zie ik tot mijn grote schrik: beide bermen helemaal kaal gemaaid!! Verschrikkelijk, is dit hetzelfde pad, waar wij gisteren nog zo liepen te genieten??
Kwam ik afgelopen week, weer met Daan op het pad: oma, waar zijn al die mooie bloemen gebleven? En op die vraag, kon ik geen antwoord geven…. Wie wel?? Er komt geen verkeer van rechts, geen verkeer van links, het is een recht fietspad… Waarom dan? Werd het fietspad te smal? Dan kon er toch gewoon een strook worden gemaaid? Ben ik, zijn wij dan de enigen die zo geschrokken zijn, die dit echt verschrikkelijk vinden?
Wie het weet mag het zeggen…..

Trees van Velzen

2 gedachten over “Kaalslag langs het ‘van Santenpad’”

  1. ik heb 8 jaar lang gewerkt met bosmaaiers maar altijd
    op de gemeente aangestelde plekken dus ik ben zeer
    verbaasd hierover ,
    maar nu woon ik nog niet zo lang hier waar in de buurt
    is die straat dat zou ik graag willen weten !

Reacties zijn gesloten.