Wijk en wouden midzomernacht

en Wouden vierde op vrijdag 21 juni een Midzomernachtfeest in Zoeterwoude-Dorp. De langste dag en kortste nacht luidde het begin in van de zomer. Het ‘zonnewendefeest’ dateert van vele eeuwen geleden, toen vreugdevuren werden ontstoken voor bescherming tegen duistere krachten en mooie verhalen de ronde deden.
Ook vanavond wordt het Midzomernachtfeest gevierd met muziek, verhalen en een kampvuur.
We mogen rekenen op muziek en zang van verrassende gasten uit onverwachte hoeken, de geur van het platteland en een mooie zonsondergang.

Onder een dikke boom in het weiland werden we warm ontvangen met koffie, thee en zoete achtergrondmuziek. Er werd ademloos geluisterd naar het verhaal van acteur Laurens de Groot over jeugd en speciale drankjes om de tijd stil te zetten, maar ook naar de zangkunst van een jong meisje met lef, die het nummer van het songfestival mooi wist te vertolken.

Nieuwsgierige koeien kijken vol verwondering naar ons en worden er zelfs vrolijk van. Ze dansen door het weiland.

Een molenaar met zijn vrouw stonden verscholen op een trapje en hadden een prachtig gedicht waarbij zij jarenlang aan elkaar hetzelfde ingepakte cadeau gaven en hier veel lol aan beleefden omdat de fantasieën over de inhoud steeds leuker werden. Moraal van dit verhaal: dat het bij het geven van een cadeau niet om de inhoud gaat maar om het gebaar.

De avond werd afgesloten met nog meer stemmige muziek en we warmen ons aan een heerlijk kampvuur en aan de gezellige mensen om ons heen. Een topavond!

Petra