Blesruitermenners Lindsay Landman en Aad Borst selecteren zich voor het N.K.

Zaterdag werden de districtskampioenschappen Dressuur en Vaardigheid van het Mendistrict West verreden. Deze wedstrijd gold tevens voor de selectie van de nationale kampioenschappen op 14 Sep te Ermelo.
Het wedstrijdterrein was het recreatiegebied Schothorst in Hoogland (gemeente Amersfoort) een prachtig (binnen stedelijk) vlak en groot terrein.
De goed georganiseerde wedstrijd was in handen van de Eemruiters uit Hoogland, direct gelegen aan de grens van het recreatie gebied. Met organisatie en het terrein zat het dus wel goed.
Alleen het weer. Normaal is regen de “boosdoener” maar nu was het de hitte. Voor de paarden en pony’s (ruim 80 deelnemers) was het uiteraard geen pretje maar deze hielden zich wonderwel goed er was voldoende koeling en drinkwater. Daarentegen was het voor de vrijwilligers en officials op het warmste deel van de dag afzien. Dorstlessende drankjes en ijs brachten enige verlichting.
Aad Borst met z’n snelle Fell Pony Owen had zich alleen voor de Vaardigheid ingeschreven en wist, uit een sterk deelnemersveld, beslag te leggen op de derde plaats bij de enkelspan pony’s en plaatste zich daarmee voor de Nationale Kampioenschappen op 14 september.
Lindsay Landman behaalde met haar tweespan pony’s Filia en Joppe bij de dressuur een uitstekende 2e plaats met een prima score van 69 % .
Bij de Vaardigheid bleek het na poort 11 fout te gaan, waar is twaalf “daar”. Na een onnodige volte, dus veel tijd verlies, in volle spurt verder. Alle ballen bleven liggen en wonderwel nog ruim binnen de maximale tijd. Kortom een foutloze rit binnen de tijd en dat lukte slechts 6 van de 80 deelnemers.
In de barrage moest ze het opnemen tegen de snelle pony’s van Brenda Andeweg die ze met een minimum verschil van 0,2 sec wist voor te blijven. Lindsay mag dus zowel in de dressuur als vaardigheid starten op het N.K.
Terug naar huis zakte mijn temperatuurmeter in de auto al snel van 32 naar 23 graden en dat was een stuk aangenamer.

Aad en Lindsay van harte gefeliciteerd en succes op de Nationale kampioenschappen op 14 sept. In Ermelo.
Ab