Overwinningen voor Wim v.d. Bosch en Comb. van Leeuwen!

Vorig weekend tijdens de Stompwijkse Paardendagen stonden er drie vluchten op het programma. Twee vanuit Peronne (jong en oud), 264 kilometer, en een dagfondvlucht vanuit Blois, 550 kilometer. Op zaterdag was het door de regen en onweer te slecht weer om de duiven te lossen. Op zondag was het gelukkig een stuk beter. Om 7.00u werden de duiven in Blois gelost en om 8.15u begonnen de duiven in Peronne met een westenwind aan hun weg naar huis.

Om 11.20u arriveerde de eerste oude duif uit Peronne in Stompwijk. Het was de 18-392 van Wim v.d. Bosch die met 85 km/uur naar huis was gevlogen. Anderhalve minuut later pakte de 17-900 van Gré Luk-Vork de tweede plaats. Hij werd op de voet gevolgd door de 18-367 van Jan v.d. Bosch die vijf seconden later landde.

Tussen de eerste twee oude duiven arriveerde de eerste jonge duif. Om 11.22u landde de 19-170 van Comb. van Leeuwen met een gemiddelde snelheid van bijna 85 km/uur. Anderhalve minuut later pakte de 19-724 van Hilgersom-Tijssen de tweede plaats en een kleine halve minuut later landde de 19-983 van Hilgersom-Salm. Beide vlogen 84 km/uur.

Daarna was het wachten op de duiven uit Blois. Na bijna 7,5 uur vliegen arriveerde om 14.28u de 18-783 van Wim v.d. Bosch als eerste in Stompwijk met ruim 73 km/uur. Een kwartier later, om 14.44u, pakte de 18-770 van Jan v.d. Bosch de tweede plaats. Op de derde plaats eindigde Comb. van Leeuwen, hun duiven stonden niet in de uitslagen.

Week 30

Afgelopen weekend stonden er twee vluchten op het programma, maar deze zijn afgelast i.v.m. de extreme hitte.

Cheyenne v.d. Bosch