Van Velsen rally sport rijdt voor zieke kinderen tijdens de circuitdag van against cancer

Ik sta wasgoed op te vouwen. Aad, Michel en Anouska zijn aan het werk en mijn gedachten dwalen af naar volgende week woensdag… Hoe zal het met Sanne, Melissa, Thijs en alle andere kinderen zijn? Zal hun kanjerketting inmiddels veel langer geworden zijn, of hebben ze hem af kunnen sluiten met een bloem (=einde behandeling)? Hoeveel ouders zullen deze ketting met een vlinder of hartje af moeten sluiten en afscheid hebben moeten nemen van hun kind?   Volgende week woensdag 7 augustus is er weer de 15e Circuitdag van Against Cancer op het TT-circuit in Assen. Er zijn diverse activiteiten op het circuit. Rondscheuren in een Maserati of Ferrari met echte coureurs of achterop de racemotor. De kinderen kunnen zelf een kart besturen, politie en brandweer zijn er ook weer aanwezig met leuke activiteiten. Maar er zijn ook springkussens, draaimolens, trapauto’s, etc. Op het nabij gelegen militaire terrein rijden diverse 4×4’s, Dakartrucks en tankwagens. Aad rijdt hier weer met onze rallytruck en mogen zieke kinderen met hun ouder en/of verzorger een rondje meerijden. Uiteraard laat Aad het kind de snelheid bepalen, dit vooral i.v.m. de pijn die sommige kinderen hebben.   Against Cancer organiseert evenementen en reisjes voor gezinnen waarvan een kind getroffen is door de ziekte kanker. Hun doel is om de kinderen en gezinnen even de ziekte te laten “vergeten” en te laten genieten.   Voor ons wordt het de 3e keer dat wij meerijden. De vorige keren had heel veel impact op ons. Wat is het mooi om deze gezinnen een leuk dagje uit te geven. Sommigen zijn er echt uit en “vergeten” de ziekte even. We zien veel glimlachen en soms een traan van vreugde of verdriet. Woorden schieten te kort en vol in gedachten gaan wij dan weer na zo’n mooie dag  terug naar huis. Wij beseffen ons hoe rijk we zijn met 2 gezonde (inmiddels volwassen) kinderen.   Om de leuke dingen te doen die Against Cancer organiseert,  zijn behalve vrijwilligers en goederen  natuurlijk ook financiële middelen nodig. Against Cancer heeft een donatielink voor ons aangemaakt op hun site. Wil je deze stichting financieel ondersteunen, klik dan op onderstaande link: againstcancer.nl/coureur-overzicht/?q=2884 Let op! Er staat ‘doneer aan deze coureur’, maar wij verzekeren u er van dat de donatie naar Against Cancer gaat en niet naar ons team!!!   Nicoline van Velsen