Einde vliegseizoen 2019!

Afgelopen weekend stonden alweer de laatste twee vluchten van dit jaar op het programma. Een jonge duivenvlucht vanuit Pontoise, 374 kilometer, en een natourvlucht vanuit Peronne, 264 kilometer. Om 9.00u werden de duiven in Pontoise gelost en om 9.15u de duiven in Peronne. Onderweg hadden ze een oostenwind.

De duiven uit Peronne kwamen als eerste thuis. Om 12.47u was het de 19-118 van Wim v.d. Bosch die als eerste in Stompwijk landde met gemiddeld ruim 74 km/uur. Drie minuten later pakte de 18-757 van Comb. van Leeuwen de tweede plaats met ruim 73 km/uur. En nog vijf minuten later was het de 17-909 van Gré Luk-Vork die de derde plaats pakte met 72 km/uur.

Een uur later kwamen de duiven uit Pontoise thuis. Om 14.02u was het de 19-629 van Hilgersom-Salm die de eerste plaats pakte met 74 km/uur. Hij werd op de hielen gezeten door de 19-776 van Hilgersom-Tijssen die vijf seconden later landde. Daarna was het even wachten op de volgende duif. Dat was de 19-490 van Wim v.d. Bosch die om 14.13u de derde plaats pakte met ruim 71 km/uur.

En daarmee is de eindstand bekend. Eerste is geworden Comb. van Leeuwen met 342 punten. Tweede is geworden Wim v.d. Bosch met 325 punten. Voor de derde plaats was het tot en met de laatste vlucht spannend, want Gré Luk-Vork haalde dit weekend net 2 punten meer dan Jan v.d. Bosch en pakte daarmee de derde plaats met 270 punten. Iedereen gefeliciteerd!

Namens PV De Kerkduif wil ik de COOP heel erg bedanken voor het sponsoren van het fruit het afgelopen seizoen!

Tot volgend jaar!
Cheyenne v.d. Bosch