Elke week een nieuwe aflevering van serie ‘Boeren tussen Steden’

De uitzending van de documentaireserie ‘Boeren tussen Steden’ is bijna aan het eind: zeven van de in totaal negen afleveringen zijn intussen op allerlei kanalen te zien.  De serie gaat over melkveehouders in de westelijke uitloper van het Groene Hart.
De serie is gemakkelijk te vinden via de site https://
www.boerentussensteden.nl/  Wie op tablet of telefoon zoekt op ‘Boeren tussen Steden’ komt ook snel bij de uitzendingen terecht.
Elke woensdagmorgen om 07.00 uur volgt een nieuwe aflevering van rond dertien minuten te zien op Midvliet TV. Ook via tal van andere kanalen, zoals Facebook, Youtube en Instagram (o.m. Boeren tussen Steden, Midvliet, Jacques van Herten, De Dorpsketting) zijn de minidocumentaires te zien.De agrarische bedrijvigheid in het groene buitengebied tussen Den Haag, Zoetermeer, Leiden en Leidschendam-Voorburg raakt steeds meer ingeklemd door verstedelijking. Die druk neemt door allerlei oorzaken toe. Als er niets verandert zal binnen afzienbare tijd nog een handjevol agrarische ondernemers overblijven.
De vraag is dus wat er de komende decennia gaat gebeuren met dit unieke weidegebied. In de serie vertellen boeren over hoe ze hun bedrijf nu runnen en blikken ze vooruit. Voorts gaan ze in op de hindernissen, die ze vandaag en (over)morgen moeten nemen om hun bedrijf te laten overleven. Het agrarisch erfgoed van deze beroepsgroep is al deels verdwenen. Tussen stad en platteland zijn over en weer nieuwe verbindingen nodig, zodat het gebied meerwaarde kan bieden voor zowel bewoners als naburige stadbewoners. De uitzendingen op Midvliet TV zijn doordeweeks te zien op Ziggo (kanaal 41). Op de woensdagen zijn ze telkens om 07.00 uur te zien en worden aansluitend nog enkele dagen herhaald.

‘Boeren tussen Steden’ is een initiatief van Vicky v.d. Krogt uit Leidschendam, die eind 2018 met een werkgroep aan de slag is gegaan. De documentaires zijn gemaakt door Jacques van Herten en Desi Goudman uit Zoetermeer.