Jaarwisseling 2019/2020

Oliebollen, appelflappen en om 00.00 uur trokken we de champagne open en knalde het vuurwerk de lucht in. We vierden feest, een heel nieuw blanco jaar lag weer voor ons.
Wie had kunnen bedenken dat enkele maanden later een virus over de wereld raasde dat alles op z´n kop zou zetten? Duizenden doden, nog meer besmettingen en ziekenhuisopnamen. Gelukkig ook mensen die genazen van het virus maar de wereld was niet voorbereid op wat het Corona Virus teweeg bracht. Het RIVM stelde richtlijnen op, de regering stelde maatregelen vast om verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen en mensen moesten in thuis isolatie of quarantaine.
Evenementen werden afgelast, verenigingen, winkels en restaurants sloten (tijdelijk) hun deuren.

Zo ook het Dorpspunt waar wij wekelijks een gezellige dinsdagmiddag hadden met Bewegen voor Ouderen, klaverjassen, kaarten maken en rummicubben. Het is vreemd, waar zowel wij als bestuur als onze leden altijd uitkeken naar die dinsdagmiddag zaten we nu eigenlijk met lege handen. Sociale contacten moesten zoveel mogelijk vermeden worden dus een bezoekje aan onze leden zat er niet in. Wel een kaartje en een belletje en wekelijks een stukje in de Dorpsketting om iedereen een hart onder de riem te steken.
Maar wat kan je dan nog meer doen om het contact met onze leden warm te houden en ervoor te zorgen dat men zich niet teveel gingen vervelen?

Onze voorzitter heeft een prettig gesprek gehad met Penchi Harteveld, de gebiedsregisseur van Stompwijk. Daaruit is een idee ontstaan wat we willen proberen op te zetten met onze leden: Het maken van een boekje voor wat het Corona Virus voor u betekent. Wat verwachten we van u? Een bijdrage op papier waarop u schrijft hoe u deze tijd beleeft, wat doet u om de dag door te komen en wat vindt u van alle richtlijnen en maatregelen bijvoorbeeld. Alles mag, niets moet.
Graag inleveren op A-4 formaat, dit mag per mail naar tvvstompwijk@live.nl of als u geen computer heeft geef dan even een belletje naar Aad Bennis, tel.nr: 06—14 98 72 61, hij komt dan uw bijdrage bij u ophalen. Natuurlijk zal Aad hier de beoogde 1,5 meter in acht nemen. Als het even kan, graag uw stukje inleveren vóór 5 mei. Wij gaan er dan een boekje van laten maken zodat we dit later, als het virus weer onder controle is nog eens terug kunnen lezen opdat deze tijd niet vergeten zal worden. Tegenover uw bijdrage staat een kleine attentie, wat dat is blijft nog even een verrassing.
We hopen natuurlijk dat u allemaal meedoet zodat er een mooi naslagwerk ontstaat wat bij wijze van spreken zo de geschiedenisboeken in kan.

Alvast bedankt voor jullie medewerking!

Een hartelijke groet namens het hele bestuur van de Ouderen Soos Stompwijk,

Agnes
Secretaris