Beste, zijne, of toch maar lieve majesteit

Een uitnodiging om een brief aan de koning te schrijven kan ik niet weerstaan. Allereerst natuurlijk van harte gefeliciteerd met uw verjaardag. Wat een heerlijke dag moet dit zijn zonder alle plichtplegingen, maar gewoon lekker uitslapen en met het gezin ontbijten in pyjama. Lekker langzaam opstarten en de dag op je af laten komen, geen drukte over de vloer, geen toestanden over inkopen of visite. Lekker langzaam van genieten.

Ik was elf jaar toen u geboren werd en we werden in de klas hiervan op de hoogte gesteld. We kregen een beker cadeau. Ik was in die tijd toch al jaloers op veel van mijn klasgenootjes die een broertje of zusje kregen en ik niet. En dat waren ‘gewone’ jongens en meisjes en zeker geen prinsjes.

Ik heb ook een keer meegelopen met het defilé voor oma Juliana, zo heet onze fanfare trouwens ook, zij zijn al 110 jaar. Het was spannende dag en een eer om dat te mogen doen. Het was die dag super koud in die dunne gympakjes en we moesten uren wachten. We moesten uiteindelijk allemaal plassen, gelukkig bood een paardentrailer de oplossing voor ons. Wat een opluchting. Eindelijk mochten we in beweging komen met de opdracht: recht voor je uitkijken en niet naar het bordes. Was ik er eindelijk een keer, mocht ik niet kijken.

Nou maak er een mooi jaar van samen met die ontzettend leuke vrouw en kinderen van je.

Mijn brief wordt geplaatst in ons weekblad de Dorpsketting, een blad dat ons dorp Stompwijk al 50 jaar verbindt en u wordt aangeboden.

Met lieve groet Petra Oliehoek- van Es