Bewoners van huize Emmaus kregen een serenade

Vorige week heeft de zanggroep van Carmen een thuiswedstrijd gezongen in de bloemenbuurt van Stompwijk. Dit werd helemaal in Zoeterwoude gehoord en ze werden direct uitgenodigd om ook bij hen een serenade onder het balkon te geven. Nu worden er wekelijks 24 Dorpskettingen in Emmaus bezorgd, omdat er veel oud-Stompwijkers wonen. Voldoende draagvlak om aan deze oproep gehoor te geven. En ook dit optreden werd muzikaal ondersteund door BeltMusic, waarvoor onze dank natuurlijk weer uitgaat naar Vlietwensen. We konden in ieder geval een muzikale wens in vervulling laten gaan. Ook nu veel gepuzzel om aan de coronanorm te voldoen, zodat er met 3 personen gezongen mocht worden, wel waren er 10 microfoons opgesteld en afgesteld, wat een vak apart is.
Er was een flinke afstand te overbruggen met de ’slotgracht’ er tussen. Sommige teksten kregen ineens een andere lading, zoals het liedjes van de Beatles: I want to hold your hand. Want dat is iets wat we juist in deze tijd nodig hebben, een hand of arm om je heen. Of het liedje van Karin Bloemen over Lef: Iedere dag heb je opnieuw de keus, ren je door of gooi je rigoureus, je bestaan overhoop, weg de onzin, het gejaag een het gedoe.

Het beneden terras zal vol met bewoners, de zon scheen uitbundig en ook het balkon was goed gevuld. Een speciale hulde aan Hanneke die dinsdag met pensioen gaat. Kortom het werd een gezellig optreden. Ook de complimenten omdat heel Emmaus nog steeds corona-vrij is. En dat is een gegeven om dankbaar voor te zijn. Houden zo en een goede reden om dit vol te houden.

Petra

Dan nog een woord van dank aan Jona van der Meer, vandaag de koningin van Stompwijk, zij had vandaag haar rood, wit, blauwe was buiten gehangen en ze was de noodleverancier van het stoepkrijt. Dankzij haar krijt kon er een mooie hinkelbaan uitgezet worden door Eva Oliehoek.

Petra