Stompwijk in beweging deel 3

Afgelopen zaterdag werd de bloemenbuurt opnieuw met een activiteit verrast, nu met een bezoek van een Oud Hollands draaiorgel van Fabian Krul uit Leiden. Jokelien van Rijn heeft hem op de kop getikt en op haar kosten uitgenodigd. Ook zij verdient een lintje voor al haar activiteiten binnen Stompwijk ’92, maar dit terzijde. Wat een prachtig exemplaar was dit, ik kon er vroeger in de Breestraat in Leiden lang naar kijken, zeker naar al die poppen die dan om beurten op een instrument klingelen. En dan natuurlijk een muntje in het bakje, nostalgie.

Er werd weer gezellig meegedeind en gezongen. Ingrid van de Passie heeft de tulpen voor een vriendenprijsje kunnen kopen en zelf de rest gesponsord. Dank je wel Ingrid. Wie niet thuis was, vond bij thuiskomt een bosje tulpen voor de deur, althans op de begane grond.

We konden nu een groter rondje maken in de buurt, zodat de bewoners aan de Waterviolier ook blij konden maken. Aan die glunderende gezichten was te zien dat dit bezoek bijzonder op prijs werd gesteld. Ook op het Akkermunt konden we weer een lach op het gezicht toveren en tot slot een toegift voor de supermarkt.

Met het oog op koningsdag werden deze tulpen in Oud Hollandse kleding uitgedeeld. Ria en Sjaak van Rijn, van ruim 80 min en 80 plus maakten er een gezellig dansje bij. Wat een lekker stel is dit toch. Voor de kleding moet ik dank zeggen aan Melissa Overdevest en Wendy Koot- de Winter. De oranje fiets kon ik lenen van Anneke van Santen met oranje krat voorop waar de tulpen mooi in pasten. Zo gaat het gezegde weer op: het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent.

Petra Oliehoek- van Es