Agnes’ wekelijks praatje

Wat  heb ik genoten van de Dorpsketting van Koningsdag.

Een vrolijk boekje, vol met vrolijke foto’s van allerlei initiatieven, van nominaties, van gratis ijsjes, van samen het Wilhelmus zingen en de mogelijkheid om een brief te schrijven aan de koning. Een lintje voor de redactie!

Als deze ketting op uw mat valt is het 5 mei en dan vieren wij……de avond ervoor hebben we herdacht…..  ook dit jaar zullen beide anders zijn dan andere jaren. Toch hoop ik dat we met elkaar een manier kunnen vinden om te herdenken en te vieren.

Ik heb het al eens eerder geschreven, ondanks dit vervelende virus (en dat is nog netjes uitgedrukt) worden overal de handen ineen geslagen en leuke dingen bedacht om vooral de ouderen en kinderen te vermaken. Wat kan ik daar van genieten.

Het maakt voor mij het gemis van de dinsdagmiddag soos een heeeeeeeel klein beetje goed, ik was echt verdrietig toen bleek dat ook wij als Ouderen Soos Stompwijk onze activiteiten moesten staken. Misschien een heel klein beetje egoïstisch want er zijn natuurlijk veel ergere dingen als gevolg van het virus, maar toch voelde het zo voor mij. Alsof we jullie in de steek lieten ook al konden wij daar helemaal niets aan doen. Het was ook een beetje vreemd gevoel, want zo lang ben ik nog niet bij jullie als secretaris maar dat ik dit zo ervaar wil heel wat zeggen.

Wij hopen dan ook dat wij jullie allemaal gezond en wel weer terug zien als we weer mogen opstarten… en ik mag alvast verklappen dat deze eerste soosmiddag u helemaal gratis wordt aangeboden door het bestuur. Dus de koffie en thee worden niet afgestreept, er is iets extra lekkers bij de koffie en ook de borrels hoeven jullie niet betalen. We hebben dan tenslotte iets te vieren!! Dus haal de slingers maar alvast uit de mottenballen en blaas de ballonnen maar alvast op want reken maar dat we er dan een feestje van gaan maken!

Tot slot wil ik jullie dit nog meegeven……

Ik heb vannacht in mijn dromen ’n engel gezien
Zij vertelde mij ’n verhaal
En aan ’t eind vroeg ze of ik kon helpen misschien
’t Was bestemd voor ons allemaal
Laat de wereld niet ten onder gaan
Laat ons lief zijn voor elkaar
Samen zullen wij veel sterker staan…..

Namens het bestuur van de Ouderen Soos Stompwijk,

Agnes, secretaris

P.S.: uw bevindingen over en met het coronavirus kan nog steeds worden ingezonden: tvvstompwijk@live.nl