Wat was het weer leuk

Afgelopen zaterdag hebben de Coronasisters opgetreden. Drie dochters (Yvonne, Marion en Carla) van Greet Groenwegen- Overdevest hebben zaterdag de buurt onveilig gemaakt. Niet letterlijk natuurlijk, want de afstand werd met een centimeter afgemeten. Dit was een gelegenheidsoptreden, hun achternaam deden ze eer aan door in het groen gekleed te gaan. Rond 2 uur werd er bij de bewoners aangebeld om naar het balkon te komen en later met een megafoon toegesproken.

Er werd een vrolijk repertoire gezongen en direct op situaties ingespeeld. Vooral de vrolijkheid spatte er van af. Een versierde kruiwagen zorgde voor het vervoer van attributen.  Er werd een rondgang gemaakt, start bij de Zwanebloem, een serenade voor hun moeder op de Pinksterbloem, waar en passant ook Jan Vreeswijk in het zonnetje werd gezet en hij spontaan een dansje deed. Ook Gijs stond luidkeels mee te zingen vanaf zijn balkon. Zangspieren, rugspieren en lachspieren zijn in werking gezet. Een mooi aangepast lied van: voor, naar achter, van links naar rechts om mee te bewegen. En natuurlijk het lied van Ria Valk, dan moet je mijn zuster zien. Een heuse canon, verdeeld over twee helften van de straat met ‘De Uil zat in de olmen’. Hier en daar werd een bloem uitgedeeld.

Er was ruimte voor een bezoek aan de Waterviolier, waar breed lachend hun optreden door de bewoners in ontvangst werden genomen. En deze keer ook een bezoek aan de Van Santhorststraat, waar natuurlijk ook het optreden op prijs werd gesteld. Carla woont daar, dus extra leuk. Ieder voor zich kan natuurlijk iets organiseren op spontaan actie ondernemen, dat staat vrij.

Er is ook een en ander in voorbereiding met ‘de Lovebells’, 4 enthousiaste conservatorium geschoolde muzikanten. Ik heb met hen afgesproken om te inventariseren of er liefhebbers zijn om een optreden te sponsoren.

Wil je de buurman, jarige buurvrouw, je moeder, opa of een verlaat moederdagcadeau een muzikaal optreden aanbieden, sponsor hen dan voor € 25,- per liedje om een serenade aan huis aan te bieden.

Een mooie gelegenheid om iemand te laten weten dat er aan hen gedacht wordt. Het zou mooi zijn om dan de gehele Doctor van Noortstraat onder handen te nemen.  Je kan natuurlijk ook de krachten bundelen. Laat maar weten, je reactie kan naar redactie@dorpsketting.nl ook voor andere ideeën. Mailbox staat altijd open.

Petra