Zo blij met mijn moeder

Aan de oproep om m’n moeder, Corrie van Oosten, in t zonnetje te zetten geef ik graag gehoor.

Waar ga ik beginnen er komt zoveel naar boven…….. ik beperk het tot de laatste jaren……

M’n moeder is lief, zorgzaam, positief, gastvrij en heeft veel wilskracht. Om met het laatste te beginnen, ze heeft een tweetal keren haar bekken gebroken maar door het in beweging blijven is ze er toch weer boven op gekomen en in staat om weer zelf met haar rollator haar boodschappen te doen en overal in het dorp naar toe te lopen.

Tijdens de periode dat mijn vader ziek was heeft m’n moeder geen 12 uur dienst gedraaid, maar was ze 24 uur per dag aan het zorgen! Dat heeft ze met veel liefde gedaan. Haar doel was om mijn vader tot het laatst toe thuis te verzorgen en dat is haar gelukt. Hier heb ik veel bewondering en respect voor.

Het is altijd leuk om m’n moeder uit te nodigen of bij haar op bezoek te gaan. Ze reageert altijd enthousiast. Vorig jaar was er de gelegenheid om een helikoptervlucht te maken waarbij de start en landing bij ons op het land plaats vond. M’n moeder was er direct voor in om zo’n vlucht over onze geboortegrond mee te maken.

Bij m’n moeder staat de deur altijd open. Na het overlijden van mijn vader was het idee dat er wekelijks een van de kleinkinderen zou komen eten. Het bij oma eten bevalt zo goed dat ze vaak samen gaan en meerdere keren in de week. Heel mooi als dat zo gaat. Kinderen van die leeftijd laten zich niet altijd meer sturen; dit is een verdienste van mijn moeder.

Mijn moeder staat positief in ‘t leven, van haar positiviteit kunnen veel mensen nog iets leren. Ze heeft een aantal wijze uitspraken. Als iemand een minder prettige eigenschap heeft en je stoort je eraan zegt m’n moeder dat je je daar niet aan moet storen. Je moet blij zijn dat jezelf niet zo bent.

Lieve mam, dank je wel voor wie je bent en wat je doet!

Jacqueline