Rechtstreex Drie Molens, vers van boer en tuinder

Met een succesvol eerste jaar van Rechtstreex Leidschendam vanuit de De Blauwe Tram opent vanaf 20 mei Rechtstreex Drie Molens op 100 meter van de Molens. Het lokale voedselinitiatief dat rond Rotterdam is gestart in 2013, groeit mede door de coronamaatregelen in rap tempo.
Een transparante voedselketen is het uitgangspunt van Maarten Bouten, grondlegger van het voedselconcept met aandacht en eerlijke prijzen voor boeren en tuinders. Op de website van Rechtstreex wordt hier duidelijk uitleg over gegeven. De regio Haaglanden is medio 2019 aangehaakt en Marco Swart vertelt als wijkchef in De Blauwe Tram en kwartiermaker in de Haagse regio met enthousiasme, hoe het online bestelconcept met afhaal- en bezorgoptie wordt ontvangen.

Wijkpunt Drie Molens biedt inwoners aan de andere kant van de Vliet ook dit bestel- en afhaalgemak.


De start van het nieuwe wijkpunt komt voort uit de ontwikkelingen op Buitenplaats Molenwei waar steeds vaker de vraag kwam of lokale producten te koop zijn. Door de corona regelgevingen bij supermarkten zoeken consumenten naar alternatieven voor verse producten en wordt meer interesse getoond in de beleving van onderscheidende afhaallocaties.

“Het wordt nog interessanter als naar de toekomst toe meer agrariërs in het noorden van Zuid-Holland hun eindproducten via Rechtstreex gaan aanbieden”, vertelt de nieuwe wijkchef Vicky van der Krogt.

‘Het aanzienlijk uitgebreide assortiment en het professionele platform van Rechtstreex gaan bijdragen aan meer respect voor de rol van boeren en tuinders , daar zetten we ons bij Molenwei graag voor in’, laat Vicky weten.

Liefhebbers van verse, lokale en ambachtelijke producten die kennis willen maken met Rechtstreex Drie Molens kunnen hun bestelling online plaatsen voor maandag 18 mei 10:30 uur. Woensdag 20 mei opent het wijkpunt vanaf 16.00 uur op Buitenplaats Molenwei. De start van het wijkpunt wordt uiteraard op feestelijke wijze ingezet. Via een Drive Thru over het erf ontvangen de afhaalklanten verse ijskoffie en -thee voor onderweg uit de VW bus van lokale ondernemer ‘Koffie Van Erik’.

Na de 20e blijft het bestellen voor 10:30 uur op de maandagen en ophalen op de woensdagen. Als er weer ruimte komt om te ontmoeten kunnen de Rechtstreex liefhebbers ook een kopje kruidenthee nuttigen en smakelijke verhalen delen. Tenslotte draait het bij Rechtstreex ook om meer verbinding in de wijk. Meer informatie op www.rechtstreex.nl/driemolens