Stompwijkse rozen voor moeders in ochtendjas

Iedereen in Stompwijk kent de rozen van de familie Hogervorst, ‘dat de rozen zo snel aan meer lokale populariteit zouden winnen met een afhaalpunt hadden we nooit gedacht’, lacht Mickey Hogervorst.

De coronacrisis heeft nogal wat voeten in de aarde voor de Hollandse sierteeltsector. In het hele land schoten de laatste weken afhaalpunten op kwekerijen als paddenstoelen uit de grond. Enerzijds om extra omzet te genereren maar anderzijds om een tragische afvalberg te voorkomen en niet geconfronteerd te worden extra kosten voor de compostering. Zo ook bij de familie Hogervorst en de familie Hendriks, Kwekerij Meeslouwer, in het Stompwijkse tuinbouwgebied.

Van heinde en verre komen consumenten voor bloemen en plantgoed het pad van de tuinder op. Winkelen bij de tuinder is een uitje geworden. Turen bij de tuinder en met een volle auto naar huis om menig medemens deze tijden te voorzien van kleurrijk groen voor huis en tuin.


Het online platform Leidschendam-Voorburg TV en Buitenplaats Molenwei grepen bovenstaande ontwikkeling aan om de magnifieke, lokale rozen extra te promoten. Samen met Royal Roses werd een campagne opgezet om lokale moeders op te geven via Facebook waar meer dan 80 reacties op kwamen.

Op Moederdag werden 15 moeders in Stompwijk, Leidschendam en Voorburg al vroeg in de ochtend verrast. Het was een ontroerende route met een lach en een traan en zeker voor herhaling vatbaar.

Openingstijden afhaalpunten op de kwekerij:
Royal Roses – zaterdag van 9.30 tot 12.00 uur
Kwekerij Meeslouwer – maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur

Vicky van der Krogt