De zomervakantie komt eraan De PLECK voor de jeugd om ouders te ontzorgen

Afgelopen zaterdag was het een actieve en gezellig middag bij Buitenplaats Molenwei. Door de uitgeharde sporen van de natte winter rolden nu de opblaasballen met koppeltje duikelende kinderen en volwassenen door de wei.

Het was de laatste dagen nog even aanpoten maar zaterdag om 12 uur fietsten de eerste bezoekers de buitenplaats al op om kennis te maken met De PLECK. Het kersverse zomerkamp, wat in samenwerking met Losjes Events, Het Coach Punt, Flow Events en Healthy Made Food uit de grond is gestampt, organiseerde een eerste kennismaking tijdens de zomerse Open Dag.

Vanaf april werd al gewerkt aan een corona hulpprogramma om ouders te ontzorgen maar de scholen gingen weer open. Dan maar koers naar de zomervakantie, tenslotte verblijft het merendeel van de Nederlanders in eigen land. Buitenrecreatie is in trek en voor de jeugd biedt de anderhalve meter regeling gelukkig letterlijk speelruimte, ‘ aldus Steven van der Toorn van Losjes Events. ‘Je moet toch blijven ondernemen als werkelijk alles wordt gecanceld en op slot gaat. Ons lokale groene buitengebied biedt naast de recreanten ook creatieve ondernemers de ruimte’.

Zomerkamp De PLECK biedt vanaf 6 juli vertier aan jeugd tot 18 jaar. Voor volwassen vriendengroepen en bedrijven die graag een toernooi of zeskamp willen organiseren zetten we ook de weide open.  ‘We gaan zien wat de zomer gaat brengen, los van de klimaatperikelen, niets doen is geen optie’ laat de organisatie weten.

Voor jong een oud was het een gezellige en zomerse middag waar actief werd meegedaan. De primeur voor de buren uit Buurtschap Drie Molens en de Stompwijkse gasten was uiteraard het ambachtelijke ijs van Hotelboerderij Akkerlust. Onderneemster Demi Olsthoorn en haar zus presenteerden hun IJs van de Boerderij concept en dat viel bij iedereen goed in de smaak.
Komende woensdagen en zaterdag zet De PLECK een clinic programma neer om geïnteresseerden kennis te laten maken met de verschillende onderdelen van het zomerkamp. Woensdag 24 juni draait alles om natuur en plezier tussen 13.00 en 16.00 uur.

Buitenplaats Molenwei,
Vicky van der Krogt