30 kilometer zone

Bij de restauratie van de Stompwijkseweg heeft de gemeente in het buurtschap Drie Molens een paar honderd meter wegdek tot 30 kilometer zone verheven.

Helaas eindigt deze zone midden in het buurtschap zodat een aantal woningen daarbuiten vallen. Een onbegrijpelijke fout waarbij bovendien het gemarkeerde fietsgedeelte in deze zone ontbreekt! Al met al een gevaarlijke situatie voor de bewoners waarvan de huizen direct aan de weg grenzen. De drempels die de 30 kilometer zone markeren zijn zo laag dat vrijwel iedereen er in volle vaart en met veel lawaai overheen scheurt. Het buurtschap heeft de gemeente verschillende keren gevraagd de snelheid te controleren en te handhaven door middel van controles of met een matrixbord waarop de snelheid wordt aangegeven. Helaas zonder resultaat.

Het is opvallend dat vooral mensen die bekend zijn met deze situatie en dus weten dat het niet nodig is bij deze lage drempels af te remmen, met volle snelheid van 60 kilometer of meer doorrijden. Dat zijn –met excuses aan de goedwillenden- voornamelijk bewoners van Stompwijk en vrachtwagens en landbouwvoertuigen uit de omgeving. Namen willen we niet noemen maar de vrachtwagens van een bekende pluimveehandelaar scoren hoog op de snelheidslijst.

Omdat de gemeente geen maatregelen neemt hebben de bewoners nu zelf het initiatief genomen en een flink aantal stickers met 30 kilometer verbod langs de weg geplakt in de hoop dat de automobilisten zich bewust worden van het feit dat dit geen race baan is.

Of het helpt…dat is afwachten.

Richard Kaan