Van Playground tot aan klassiek

‘t boerenerf is multifunctioneel in coronatijd

Samen met andere organisaties wordt komende weken op Buitenplaats Molenwei nog alles uit de kast gehaald om jong en oud ontspanning te bieden op een coronavriendelijk platteland.

Deze weken komen er gelukkig wat voetjes over de vloer bij Molenwei na geannuleerde kunstprojecten en activiteiten voor onderwijsorganisaties.

Deze week organiseert Stichting Dans aan de Vliet nog ouder-kind workshops en Sport en Welzijn bracht maandag met kinderen een bezoek aan De PLECK.

De geslaagde springkussenmiddag op 1 augustus j.l. wordt vanaf 22 augustus nog vijf dagen herhaald. Het springkussenfestival voor jonge gezinnen biedt ruimte om te spelen, ontmoeten en ontspannen. Tickets kunnen geboekt worden via www.depleck.nl. Ouders die hun tent willen opzetten tijdens een springkussendag en willen blijven overnachten kunnen contact opnemen met Molenwei voor de beschikbaarheid op het kampeerveld tussen de 22e en de 27e.

Verenigingen, buitenschoolse opvang en organisaties die met hun eigen doelgroep of leden willen komen springen op maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en 12.00 uur kunnen contact opnemen met www.depleck.nl voor de mogelijkheden.

Op 4 september is het boerenerf omgetoverd tot een ontmoetingsplaats voor liefhebbers van een kluchtige mini opera. De Haagsche sopraan Klaartje van Veldhoven kwam op het idee om de Boerencantate, oftewel ‘Cantate Burlesque’ van J.S. Bach uit te voeren. In een mini versie, met 2 zangers, accordeon en cello. In de kameropera-versie wil Klaartje de muziek zo dicht mogelijk bij de mensen brengen, op erven van boerderijen met voldoende buitenruimte. Klaartje legt een link met de Boerencantate van Bach, die zo’n ruime 250 jaar geleden werd geschreven, en het boerenleven van nu. Met de Boerencantate neemt ze het publiek mee naar de humor van het boerenleven uit de 18e eeuw. De compositie gaat over een niet nader benoemde boer die samen met zijn vrouw Mieke de oneerlijke praktijken bespot van de belastingontvanger Dieskau. De cantate wordt in een Nederlandse vertaling uitgevoerd, zodat het goed te volgen is voor een groot publiek. Tussen twee concerten door kunnen gasten genieten van een Boerenerf Buitendiner.