Zaterdagavondshow voor en door Stompwijkers

Het creatieve brein van Jeroen de Gier staat altijd aan, zeker nu er weer een lock down voor de horeca is ingesteld en de Bles dicht moet net zoals alle restaurants. In anderhalve week tijd heeft hij het samen met Yelka en het team van de Bles gefikst om een volwaardig 2 uur durende show en quiz in elkaar te zetten. Frans Oliehoek zei meteen ja toen hij gevraagd werd om te filmen, vele anderen werden benaderd om een vraag te stellen en zelfs vanuit Australië en Canada werden er vragen gesteld. Namens VrouwActief mocht ik een vraag stellen en samen met Truus Knijnenburg van Stichting Oud Stompwijk hebben we de dinsdag van tevoren al pret gehad. Twee volle dagen werden er filmpjes opgenomen en wat was er een variatie aan vragen, ik dacht dat ik aardig wat wist over het dorp, maar de vragen waren zo verrassend veelzijdig. Het hele dorp van jong tot oud kwam voorbij. De broertjes Jacques en Frans Luiten waren weer in topvorm en voerden een hele act op met elkaar om dan plotseling toch weer een vraag te stellen. Wij vonden Jeroen wel wat lijken op de Willem Duis van vroeger, alleen de vissenkom ontbrak, maar hij was alert en had goede gesprekken met burgemeester Klaas Tigelaar die de avond opende en met dorpsgenoten en specialisten Jeroen de Vrij en Jeroen Janson over het coronavirus.

Daarna was het mogelijk om vragen te stellen aan de beide deskundigen en ook hier was door de vraag van Tim van Rijn de afsluiting met een glimlach. Er was aan alles gedacht, de rockband van Avin, Jip en Jimmy traden live op en mijn buurman Marco de Groot zong een lied van André Hazes voor de muzikale afleiding en L.A.Vation, de U2 coverband die een aantal keer in de Bles opgetreden heeft, speelde vanuit Amerika. Een letterspel met de jongens tegen de meisjes was geweldig leuk om te zien en het belteam voor de snack, borrelplank, bierpakket of donatie in studio 1 had het druk en daardoor ook de keuken en het bezorgteam. Het was voor mij nog wel een ding om alles op tijd geregeld te krijgen om de uitzending via de stream te kunnen volgen en mezelf aan te melden om mee te kunnen doen met de quiz, maar weer wat geleerd. Je bent nooit te oud om te leren vind ik en het was de moeite waard. Waarschijnlijk was ik wel een paar keer te laat met de knoppen, maar meedoen is belangrijker dan winnen is mijn motto. De winst, een mooie beker van het Koude Kippentoernooi en de eer gingen naar Koen Rotteveel, hij mag zich een jaar lang “de beste kenner van Stompwijk” noemen en Tim Koot, de ambassadeur van Stichting Opkikker, was een goede tweede.

Het was een super leuk initiatief en zeker een compliment waard om dit in zo’n korte tijd op te zetten. Velen hebben vrijwillig meegewerkt en het is fijn om te weten dat er, ondanks dat we met elkaar deze moeilijke tijd door moeten, een sterke basis en solidariteit is in Stompwijk bij jong en oud. Laten we de Bles in deze bijzondere tijd wat ondersteunen door als we thuis uit eten gaan of gewoon geen zin hebben om te koken, hier wat te bestellen (071-5801590). 

Jeroen, team de Bles en alle vrijwilligers bedankt voor deze eerste echte Stompwijkse Zaterdagavondshow.

Ria Luiten