Vrolijke vogelhuisjes in de Telegraaf

Afgelopen vrijdag stond er een halve pagina over Stompwijk in de Telegraaf. Zoals wij natuurlijk allang weten is bezige bij Petra Oliehoek-van Es al jaren bezig om Stompwijk een leuker aanzicht te geven en heeft zij steeds weer nieuwe ideeën. Het laatste jaar in de coronatijd heeft zij al diverse malen via Vlietwensen, Fonds 1818 en het Van Ravensteyn Fonds donaties gevraagd om projecten te ondersteunen om mensen uit hun isolatie te halen of om hen in ieder geval even een paar gezellige muzikale uurtjes te bezorgen. Zelfs mijn buurman Marco de Groot heeft zij zover gekregen om een André Hazes concert gegeven en Lenie Zuidgeest om met haar bingo-organisatie een buitenbingo te doen. De groep de Lovebells zijn zelfs een aantal keer geweest en hebben door het hele dorp privé concerten gegeven.  Haar nieuwste idee om vogelhuisjes te beschilderen en ze daarna in de bomen langs de doorgaande routes op te hangen werd een aantal weken geleden opgestart. Elly de Waal van atelier de Hobbycirkel is de creatieve begeleidster ervan en wat is zij enthousiast, zelf heb ik afgelopen woensdag met een groepje een huisje opgevrolijkt en wat is het fijn dat Elly dit wil en kan doen in het Dorpspunt. In kleine groepjes kun je even een ochtend of middag lekker bezig zijn en het resultaat is altijd goed. Even niet denken aan de moeilijke tijd zonder veel contacten. Hier kun je coronaproef even bijkletsen terwijl je gezellig bezig bent, misschien met je buurvrouw, buurman of met je dochter, schoondochter, zoon, schoonzoon. Natuurlijk mag het ook met een vriend of vriendin, het maakt niet uit als je het maar je zin hebt. Er zijn nog huisjes genoeg die om een kleurtje vragen en bomen zijn er ook voldoende. Aanmelden is wel vereist en ook moet je de corona-maatregelen in acht nemen. Tel. nummer Elly is 071-5802271 of stuur een mail naar hobbycirkel@outlook.com. Het is nu al een succes, maar het wordt vast nog leuker als jullie ook meedoen. Petra kennende draait haar hoofd alweer overuren om nog meer mooie dingen te bedenken waarmee Stompwijk deze bijzondere winter door moet komen, terecht dus dat de Telegraaf een mooi verhaal geschreven heeft over Petra en haar vrolijke vogelhuisjes. Gemaakt door en voor de Stompwijkers, met elkaar komen we er wel doorheen. Blijf gezond en let een beetje op elkaar, met een klein gebaar bereik je soms veel.

Ria Luiten