Ons leven met corona

We zijn ons wel bewust van het virus, het is niet leuk maar het is ook niet zo dat we stijf van de angst en spanning door het leven gaan. We gaan gewoon rustig door. Het is jammer dat je allerlei plannen hebt gemaakt die nu niet door kunnen gaan, maar dat is toch een luxe probleem.

We zijn gezond, hebben een heerlijk huis en een heerlijke tuin en met het mooie weer van de afgelopen tijd zijn we erg verwend. Ik denk wel als het virus aan het einde van de zomer was uitgebroken, dat je dus de winter tegemoet ging, het ook weer een ander verhaal zou zijn. Dan zit je veel meer binnen, is het koud en vroeg donker.

We leven eigenlijk ons gewone leven, met aangepaste regels. Ik verbaas me erover dat die regels eigenlijk alweer zo snel gewoon zijn. Je went er toch wel snel aan. Met de regel van anderhalve meter afstand houden ben ik het niet zo eens, en ze zijn veel te streng met boetes uitdelen. Kijk als er een groep hangjongeren bij elkaar hangt kan ik mij er iets bij voorstellen, maar er was ook op televisie dat er iemand jarig was en die gingen met 4 gebakjes naar hun ouders. Buiten op een bankje, ruim genoeg uit elkaar en toch een bekeuring. Dat vind ik echt niet kunnen.

De kinderen en kleinkinderen komen allemaal nog wel gewoon thuis en ik mis het wel om ze weer eens even lekker te kunnen vastpakken en te knuffelen. Maar ja we moeten het er mee doen. Wat ik ook erg vind is dat ze in verpleegtehuizen zo streng zijn. Dan ben je in de laatste fase van je leven en heb je al weken of soms maanden je kinderen of familie niet meer mogen zien vanwege het virus en dan ga je wel heel eenzaam dood.

Ze zijn wel hard bezig om een vaccin te ontwikkelen maar vaak lees je als er een nieuw medicijn ontwikkeld wordt dat zoiets jaren duurt en die tijd hebben we nu niet. Het is een wereldwijd probleem en we hebben toch snel iets nodig wat goed werkt. We reizen de hele wereld over, dat is natuurlijk wel leuk maar je weet nooit wat je mee terug neemt.

Het schijnt zo te zijn dat het virus niet tegen het pollen (hooikoorts) seizoen kan. Maar na afloop van het seizoen komt het virus gewoon weer terug. Dus voorlopig zijn we nog wel even zoet. De economie heeft een enorme knauw gehad en daar zijn we ook niet zomaar overheen. Zelf doen we nog de boodschapjes, bij de plaatselijke middenstand want die kunnen dat heel goed gebruiken.

Uit eten doen we ook niet maar dan koop je iets extra’s lekkers of je bestelt wat en dan is ook weer iedereen tevreden.

Zelf kom ik eigenlijk nooit naar de Soos, ik heb nog veel te veel andere dingen te doen, maar Sjaak komt wel bijna iedere week behalve als het heel mooi weer is. Als jullie dan ook weer mogen beginnen, als het echt voor 100% veilig is dan komt hij zeker weer.

Ria en Sjaak van Rijn