Wintergroet Stompwijk

Hoe fijn is het om even een aardigheidje te krijgen in deze donkere periode van het jaar. Mede vanwege een donatie van Vlietwensen en korting van Robert bij de aankoop in de Coop is het gelukt om dit bij meer dan 100 personen in Stompwijk door de bus te doen. Al viel het bij sommige huizen met de smalle brievenbussen niet mee, het is gelukt.

Nu zullen er best mensen vergeten zijn, niet iedereen is in het vizier natuurlijk. Gelukkig hebben we in Stompwijk meestal goede buren, lieve kennissen , de parochie die attent is, familie, het lidmaatschap van een vereniging of de ouderensoos. Er wordt normaal gesproken veel
georganiseerd , inmiddels kun je jezelf ook weer opgeven om vogelhuisjes te schilderen en te beplakken, dit is voor iedereen te doen en het worden prachtige huisjes die later in het dorp opgehangen worden zodat iedereen ervan kan genieten. Het zijn kleinschalige groepjes onder leiding van Elly de Waal van Hobbycirkel en je kunt jezelf bij haar opgeven via hobbycirkel@outlook.com. Laten we aan deze moeilijke periode een vrolijke draai geven, waar wij als bewoners, maar zeker ook de vogels nog lang van kunnen genieten. A.s. woensdag worden de eerste 25 opgehangen.

Wat nu al sfeervol is, zijn de twee grote kerstbomen die op het dorpsplein bij de kerk en op de parkeerplaats bij de Bles neergezet zijn met hulp van
Maurice v.d.Bosch en Eric van Leeuwen. De bomen en lichtjes zijn gesponsord door ik kan wel zeggen alle ondernemers uit het dorp. Wat een mooi initiatief in deze decembermaand, het dorp verlicht op een manier dat je het al vanaf de verte kunt zien. Ook bij Luiten Food op het Klaverblad is het al echt kerstsfeer met zoveel lichtjes in alle bomen, het is de moeite waard om in de avond een rondje door het dorp te wandelen en te genieten van de sfeer. Jeroen heeft buiten de kerstbomen nog veel meer ideeën uit de hoge hoed getoverd in deze decembermaand en daar kan iedereen aan mee doen, ook super dat er een goed doel aan gekoppeld is en wel Support Casper, voor de verbetering van de behandeling van alvleesklierkanker. Met elkaar gaan we er natuurlijk voor zorgen dat het een groot succes wordt. Iedereen doet mee toch! 

Ria Luiten