Licht aan het eind van de tunnel

Het gezegde “de donkere dagen voor Kerst” krijgt dit jaar wel een heel bijzondere inhoud. Geen gezellig samenzijn met familie of vrienden of slechts een beperkt bezoek van drie volwassenen per dag. Een somber vooruitzicht. De gevolgen van de coronacrisis zijn heftig en merkbaar. Velen verloren in korte tijd onder afschuwelijke omstandigheden hun dierbaren, ondernemers vrezen, ondanks overheidssteun, hun voortbestaan. Personeel in de gezondheidszorg werkte zich uit de naad om adequate zorg te verlenen. Troost en medeleven, sterkte en moed houden en applaus voor de mensen in de gezondheidszorg zijn passende woorden.

Het afgelopen jaar was voor De Dorpsketting ook nog eens een keer het 50-jarig bestaan. Ondanks de crisis werd door velen activiteiten gepland om dat bestaan te vieren. Een activiteit niet alleen voor het 50 jarig bestaan maar tevens bedoeld om de saamhorigheid in ons dorp te versterken en te bevestigen. Dat is trouwens altijd het uitgangspunt van ons blad. Een middel om mensen in ons dorp te verbinden. Helaas hebben we moeten besluiten die viering af te lasten. Maar wat in het vat zit……. Volgend voorjaar proberen we het, afhankelijk van de omstandigheden, nog maar een keer.

Na een stevige discussie werd ook het nieuwe abonnementensysteem ingevoerd. Het gratis maken en verspreiden was door de jaarlijks stijgende kosten niet meer haalbaar. De bodem van onze reserves was bereikt. Stoppen of alleen maar digitaal was de keuze. De lezers kozen in meerderheid voor een printversie tegen betaling. Een niet onbelangrijk deel koos voor alleen de digitale versie. Daarmee werd opnieuw het draagvlak van ons blad vastgesteld en de continuïteit geborgd. Volop perspectief dus. Overigens ook met dank aan de adverteerders en de donateurs (verenigingen).

Perspectief is er ook voor de corona bestrijding. Vaccineren, laat als het goed gaat, niet lang meer op zich wachten. Hopelijk in de loop van 2021 weer terug naar normaal. Een lichtje aan het eind van de tunnel. Een lichtje ook dat ons steunt de stille kerstdagen door te komen.

Ik wens U allen, namens het bestuur van de Dorpsketting,

een zalig Kerstfeest en een voorspoedig 2021.

Blijf gezond!!

Jos Ramekers