Nieuwsflits Gemeente

Veilig Thuis ook ’s avonds bereikbaar tijdens avondklok

Vanwege de avondklok is de chat van Veilig Thuis landelijk bereikbaar tot 22.00 uur. Slachtoffers, omstanders en plegers van huiselijk geweld en kindermishandeling kunnen ook 24/7 bellen met het landelijke telefoonnummer 0800-2000. Als u zich onveilig voelt of er is sprake van geweld, dan mag u altijd uw woning verlaten, ook tijdens de avondklok. Bel bij direct gevaar altijd 112.

Werkzaamheden aan de Sluis

Van maandag 15 februari 7.00 uur tot en met vrijdag 26 februari 17.00 uur voert provincie Zuid-Holland werkzaamheden uit aan de Sluis in Leidschendam. Die is daardoor volledig afgesloten voor al het vaarwegverkeer. Wegverkeer, zoals auto’s en fietsers, kan tijdens het werk over de bruggen heen. Tijdens het testen van de bruggen kan verkeershinder ontstaan.

Bescherm kinderen op internet

Informatie opzoeken voor een huiswerkopdracht, spelletjes spelen of filmpjes kijken over een favoriete tv- of sportheld: het internet is voor kinderen een leerzaam en leuk hulpmiddel. Maar… het kent ook gevaren, zoals het (per ongeluk) lezen van ongeschikte content, online seksueel misbruik, cyberpesten of gehackt worden. Zorg daarom dat het mediagebruik van uw kind(eren) leuk én veilig is.

De Afhaalbibliotheek blijft open

Omdat de coronamaatregelen zijn verlengd t/m 2 maart blijft de Afhaalbibliotheek komende weken open. U kunt maximaal vijf titels reserveren uit de catalogus van de bibliotheek. Of vraag om een verrassingspakket van vijf boeken. Daarnaast biedt de bibliotheek gratis online cursussen aan voor bibliotheekleden. Kies uit 160 cursussen van de aanbieders Soofos en Goodhabitz op het gebied van bijvoorbeeld communicatie, persoonlijke ontwikkeling, taal en commerciële vaardigheden. Boeken reserveren kan online bij de Bibliotheek aan de Vliet of kijk op de website voor meer informatie over de cursussen.  

Gratis vervoer Woej 80+ naar vaccinatie

Mensen van 80 jaar en ouder die gebruik willen maken van de COVID-19-inenting, maar geen vervoer hebben, kunnen gratis vervoer aanvragen bij Woej. Vervoer is alleen mogelijk op werkdagen tussen 11.00 – 15.00 uur. Houd daar rekening mee bij het maken van de afspraak met de GGD.