Agnes’ wekelijks praatje

Vrijdag 26 februari, het bestuur van de Ouderen Soos Stompwijk was al vroeg uit bed en als ik voor mijzelf spreek zowaar een beetje zenuwachtig! Er stond namelijk iets leuks op het programma, waar we onze leden heel blij mee gingen maken. Dat hoopten we tenminste. Kon het twee weken geleden niet doorgaan vanwege het hele koude weer, deze vrijdag scheen de zon volop, de vogels floten en we hadden er zin in. Dus vroeg op pad om cadeautjes bij Jan op te halen, die waren daar keurig afgeleverd door Ingrid van de Passie en op pad. Wat was het fijn om jullie weer te zien, heerlijk even bij praten, hier en daar een bakkie gedaan, keurig met mondkapje op en natuurlijk een bakje Blauwe Druifjes achtergelaten. Dat viel bij iedereen in goede aarde, het bracht het voorjaar in huis en we werden er allemaal vrolijk van. Lieve leden, zo fijn om weer even bijgepraat te hebben, inmiddels hebben we elkaar al een jaar niet meer gezien op de dinsdagmiddagen dus af en toe een attentie is dan wel op zijn plaats.

We hopen heel stiekem dat we toch dit jaar nog weer kunnen opstarten en zonder valse hoop te geven wellicht na de zomer vakantie???? Wat zou dat weer heerlijk zijn.  In elk geval tot een volgende keer!!!

Het weer was wel niet zo mooi als was voorspeld maar toch mooi genoeg om al even buiten te zitten of om lekker in de tuin bezig te zijn. Je zag de mensen weer wandelen en fietsen, iedereen kwam zijn huisje weer uit. Broodnodig want de hele situatie met het Covid-19 virus gaat nu toch wel erg lang duren en dat ga je merken. Het is dus fijn dat we het voorjaar kunnen verwelkomen en naar buiten kunnen. Maar ook nu geldt, voor iedereen, wel volgens de regels. Ik begrijp nog steeds niet dat er mensen zijn die de drukte opzoeken. Zonder iemand te beschuldigen zagen we afgelopen weekend beelden op televisie van mensen in allerlei parken, kleedje op de grond, picknickmand en een muziekje mee en genieten. Niets mis mee maar hou je aan de regels, anderhalve meter afstand en een mondkapje op. Als je wat wilt eten of drinken doe je dat even af maar daarna weer op. Echt, ik snap het dat men er op uit wil, zeker als je in een klein flatje woont met een paar kinderen maar om het virus onder controle te krijgen en te houden blijf dan voorzichtig en ga niet hutje mutje elkaar opzoeken.

Dan was er de persconferentie van afgelopen dinsdag. Heel voorzichtig wat versoepelingen die je nauwelijks versoepelingen kunt noemen en om de pijn bij verschillende doelgroepen te verzachten had men beter niets kunnen doen. Maar de druk van het volk wordt groter, ze pikken het niet langer en gaan hun eigen gang. En dan werk je het probleem juist in de hand. Maar wederom is de horeca het grootste slachtoffer, die moeten hun deuren dicht houden en ook de terrassen mogen niet open op straffe van hoge boetes. Maar menig terras kan veiliger open dan dat de mensen zelfstanding oplossingen gaan zoeken, dus tja wat is nu wijsheid. Het is en blijft moeilijk en dat zal nog wel een tijdje zo duren.

Afgelopen week hadden we wat kwasten, plamuur en afplaktape nodig, normaal heb je altijd wel iets in de schuur maar nu natuurlijk helemaal niets. Dus wij achter de computer, de bouwmarkt in de buurt opgezocht en besteld wat we nodig hadden. We kregen keurig een mailtje met het tijdstip waarop we het dezelfde dag nog konden halen. Dus ik naar de bouwmarkt. Het zag er ongezellig, donker uit, achter de balie stond 1 persoon en ik was de enige klant. Het werkte prima hoor, ik gaf mijn afhaalnummer door en op de stelling stond alles klaar en binnen een paar minuten stond ik weer buiten. Maar of dat nou de oplossing is? Ik had voor € 20 aan spullen, ik weet natuurlijk niet wat er de rest van de dag verkocht is maar daar kan je toch eigenlijk niet voor open gaan. Maar ze zullen waarschijnlijk denken, beter iets dan niets

In deze moeilijke tijd hebben we allemaal wel eens een keer iemand nodig die er voor je is en dat mag best genoemd worden:

Wat jij mij hebt gegeven

Is dat ik heb mogen zien

Dat tussen al de donder en de regen

Mensen zijn zoals jij

De lichtjes in mijn leven

Lieve leden wij kunnen er weer even tegenaan en hopen jullie ook. Tot volgende week! Een lieve groet van het complete bestuur van de Ouderen Soos Stompwijk,

Agnes, secretaris

p.s.: wat wel weer leuk is om te zien dat mensen steeds creatiever worden, ook op een veilige manier.  Ik zag van de week op televisie kindjes die konden afzwemmen in een zeecontainer omdat het binnenbad niet open mag en het buiten nog te koud is. De ouders moesten in de auto wachten op de parkeerplaats tot hun kind de zeecontainer uitkwam met het zo felbegeerde diploma en een medaille. Kijk daar kan ik nou wel van genieten!!