Buitenkunst op Molenwei met kids en Sport en Welzijn

Woensdag 24 februari startte het voorjaar op Molenwei met 30 kinderen en de vakantiedag van SenW. Met een strak blauwe lucht en onder leiding van kunstenaar Cis Deyl werd gesprokkeld in de natuur, geplakt, gesprayd en geschilderd. Voor de creatieve ochtend maakten ouders graag een ritje of fietstocht naar het buitengebied om hun kroost te trakteren op zelfgemaakte Picasso’s.

‘Als we wisten dat er meer dan 125 aanmeldingen zouden komen hadden we natuurlijk een andere aanpak geprogrammeerd met SenW’, laat Cis Deyl weten. ‘De weersvoorspelling was subliem maar we hebben tenslotte ook te maken met coronaregels en de agenda van SenW’.

De Haagse kunstenaar weet als geen ander hoe je creativiteit stimuleert bij kinderen, het liefst in de buitenlucht. Met ‘Repair Kid’ sloopt Cis al jaren oude apparaten met kinderen die vervolgens hun eigen kunstwerken maken van de losse onderdelen. ‘Werken vanuit niets zet kinderen aan vanuit hun vrije geest, met begeleiders houden vooral toezicht’, vertelt Cis. Woensdag was het bijzonder om te zien hoe kinderen creëren, met natuur en kleur. Met  hun eigen kunstwerk en buitenkleur op hun gezicht vertrokken ze trots naar huis.

De jonge kunstenaars hadden met vakantiedag ook de primeur. Samen met Cis namen ze een kijkje bij de making-of van het veertig meter kunstwerk ‘Panorama Platteland’. In de loods op Molenwei wordt komende maanden nog hard gewerkt door kunstschilders om eind mei klaar te staan met de expositie.
Kunstschilders die met acryl werken en tot half mei mee willen schilderen in tijdsloten kunnen contact opnemen. Of je expert bent in het schilderen van landschappen, mensen, dieren of gebouwen maakt niet uit, er is genoeg creatieve ruimte voor ervaren schilders. Wie in het bezit is van unieke platteland afbeeldingen vanaf 1960? Mail ze gerust.

In juni staat de opening van de expositie Panorama Platteland voor bezoekers gepland en volgen tal van activiteiten op Molenwei. We gaan er maar vanuit dat corona ons tegen die  tijd de ruimte geeft.

Geniet allen van ons ontwakende buitengebied deze weken,

Vicky
Buitenplaats Molenwei
m. 06 2354 0047