In memoriam

Op 13 april zijn bij de afscheidsviering van Lenie de Jong prachtige gedichten voorgedragen, die de familie graag met u wil delen.

Lieve Lenie,

Hier staan wij dan, voor de vijfde keer als familie bij elkaar, om afscheid te moeten nemen van een geliefd persoon uit onze familie. Eerst gold het voor onze ouders, toen voor Thijs, toen voor Piet en nu geldt het voor jou Lenie, ons jongste zusje. Nog veel te vroeg, om afscheid te moeten nemen van het leven.

Wat hield jij van het leven, je genoot er met volle teugen van en wilde niets missen. Je wilde overal bij zijn, alles wilde jij vieren en keek daar naar uit. En achteraf nog heerlijk herinneringen er over ophalen. Dat was jij ten voeten uit. Ik wil graag een gedicht voor dragen, dit gedicht komt uit het boekje “Zusjes ” dat ik van Lenie gekregen heb op mijn verjaardag.

Het geeft de verbondenheid weer, die wij voor elkaar voelen.

Banden,

Vader Moeder,

Zuster Broeder,

Ieder met allen verbonden

Elk met elkaar

Banden zo solide,

Als massief staal,

Banden zo onzichtbaar

Toch heel voelbaar

Maak verre reizen

En je beseft dan,

Oersterke banden

Die niemand breken kan.

Vader Moeder,

Zuster Broeder,

Ieder met allen verbonden

Elk met elkaar.

Lieve Lenie, die verbondenheid blijft, ook nu jij niet meer lijfelijk aanwezig bij ons bent. Je laat vele herinneringen en verhalen achter. Wees niet bang, je zal niet vergeten worden. Want jij was altijd Groots aanwezig in onze familie.

Rust zacht, Lieverd.

Gelezen door zusje Hennie

(Banden uit een Helen Exley cadeauboek. Schrijver Tony Bradman)