Liefdevolle herinnering aan Lenie

Deze week hebben we afscheid genomen van een geliefd koorlid, Lenie de Jong. Ze is na een kort ziekbed rustig ingeslapen op woensdag 7 april 2021.

Lenie was bijna 25 jaar lid van ons E.M.S koor. We kenden haar als een vrolijke en enthousiaste sopraan, tijdens de repetities kon ze soms een aria geven. Geweldig!

Ze heeft het nooit gedurfd om solo te zingen maar ze kon het wel!

Lenie was jarenlang de secretaris en maakte de handgeschreven notulen/jaarverslagen. Ook de verjaardagskaarten verzorgde zij enige jaren. Binnen ons koor was Lenie altijd degene die positief was over een moeilijk lied waar anderen zuchtten zei Lenie: Kom op dit gaat ons heus wel lukken.

De eerste fase van haar ziek zijn werd goed afgesloten wat was ze blij. En wat waren wij blij dat ze er was met de afsluitavond van ons koor bij Aa-Zicht in 2019.

Lenie had altijd veel plezier op deze avonden, zie en hoor ons gaan in een boot over de Vliet. Lenie hoorde je er bovenuit!

Helaas kwam de ziekte terug. Deze laatste periode is het heel snel verslechterd en is ze gestorven in haar vertrouwde omgeving met Ben aan haar zijde.

Het koor had graag qua muziek en zang een mooie bijdrage aan haar afscheid willen verlenen, maar door de corona maatregelen was dit niet mogelijk. Marianne Turk leidde de uitvaart. Heel fijn dat Lia, ons koorlid, heeft bijgedragen aan dit afscheid door het lied, De Roos, te zingen. Ook was er een opname te horen van ons koor welke Lenie zelf had uitgekozen dus toch een bijdrage van ons koor waar ze zich zo bij thuis voelde!

Met elkaar hebben we afscheid genomen in de kerk door een kring te vormen om haar heen. Op 13 april, na de uitvaart was er met elkaar een laatste groet.

Nooit meer zingen in het koor

Nooit meer haar stem horen 

Nooit meer haar aanstekelijke lach….

Lenie, je gaf ons nog goede raad op je overlijdenskaart, dit nemen wij mee.

Dank,

Dankjewel dat jij er was.

Wat zullen we je missen!!

We wensen de familie en in het bijzonder Ben en Nel veel sterkte de komende tijd.

Eigentijdse Misviering Stompwijk

Het E.M.S