Opruim-Ommetje

Ik werk in de gemeente Capelle aan den IJssel en daar zorgt, net als bij ons, de gemeente veelal voor straatreiniging. Bewoners kunnen en willen een handje meehelpen. Ook hier willen inwoners hier graag bij helpen en maken een opruimommetje. Dat kun je in deze Dorpsketting nog lezen.

Daar (in Capelle) werd door meerdere bewoners aan de gemeente gevraagd of het mogelijk was om opruimmateriaal te krijgen, zodat zij bij de (dagelijkse) wandeling een afvalgrijper en een vuilniszak(je) mee kunnen nemen om het zwerfvuil op te ruimen. Nou, dat vind ik een erg goed idee.

Zeker in combinatie met de pas gelanceerde app het Ommetje, Stompwijk loopt, inlogcode 3BEBP. Dan snijdt het mes aan twee kanten.

Ik wil mij hier best hard voor maken en achter dit materiaal aan gaan. Laat even weten of je een grijper en een ring voor het afvalzakje wilt hebben. Laat het dan even aan de redactie weten. Net als Lisa lopen mensen vaak eenzelfde rondje. Een bijzonder goed voorbeeld hiervan zijn Thomas en Tiny Lelieveld, die samen al meer dan 25 jaar de Vogelplas rotzooi vrij houden. Geweldig toch. Samen kunnen we hier sterk in zijn.

Petra