Agnes’ wekelijkse praatje

Uren worden dagen, dagen worden weken, weken worden maanden en maanden worden jaren.

Inmiddels leven we al ruim anderhalf jaar met het Covid-19 virus en hoe raar het ook klinkt, het begint te wennen. Je weet niet beter, als je de winkel ingaat een mondkapje voor, vaker je handen wassen en ontsmetten en vooral hopen dat je snel aan de beurt bent voor de vaccinatie. Afgelopen tijd zijn er regels versoepeld en dat vond ik gewoon vreemd. Aankomende week zit er misschien weer een versoepeling is en hoe raar het ook klinkt, ik vind het gewoon vreemd. Anderhalf jaar….waar is die tijd gebleven….?

Lieve leden vergeet niet te genieten van alles wat er is en kan, ook met het Covid-19 virus

Zoveel ballen in de lucht, zoveel bordjes hoog,

ik ren, ik vlieg en besef,

dat ook deze dag weer vloog

de tijd glipt door mijn vingers

het maakt niet uit hoe hard ik ren

en toch wil ik daar niet aan

perfectionistisch als ik ben

vandaag was het nog gisteren, gisteren wat het nog vorige week

mijn kleintjes werden zomaar groot

toen ik eventjes niet keek

en daarom sta ik even stil

vang ik dit kostbare moment

in het ritme van de dag, was ik het haast voorbij gerend

ik adem in, ik adem uit

en als ik heel goed kijk

besef ik wat de tijd mij geeft

ik ben meer dan rijk!!!

(uit: brievenbusgeluk)

We hebben een heerlijke Hemelvaartsdag achter de rug. Wat een prachtig weer, de zon scheen volop en dat was te merken. Veel mensen trokken erop uit voor een wandeling of fietstocht. Ik kon op mijn scootmobiel nauwelijks m’n rondje polder rijden, zoveel mensen die ook de polderwegen opzochten. Halverwege ben ik maar omgekeerd en naar huis gegaan, dan maar genieten in de tuin, ook heerlijk.

Maar wat vieren we nu eigenlijk met Hemelvaart?

Voor veel mensen is het gewoon een extra vrije dag en vaak plakken ze de vrijdag er ook nog aan vast zodat ze een lekker lang weekend hebben. Maar Hemelvaart heeft wel degelijk een betekenis. Op deze dag herdenken de Christenen dat Jezus naar de Hemel ging, 40 dagen nadat hij opstond uit de dood (Pasen) Hij verliet de aarde, maar in zijn plaats zal hij 10 dagen later de Heilige Geest naar de aarde sturen.

Dan vieren we het feest van Pinksteren. Even een klein stukje geschiedenisles, want dat mag niet vergeten worden. Die extra vrije dag is heerlijk maar als Hemelvaart er niet was hadden we die ook niet.

Ook zal de tijd uitwijzen of en wanneer we de dinsdagmiddag Ouderen Soos weer kunnen opstarten. We hopen jullie dan allemaal gezond en wel terug te zien. Nog steeds hebben we een aantal zieken, herstellenden of leden die wachten op een operatie, onder ons. We willen jullie van harte beterschap wensen en laten weten dat we aan jullie denken.

Namens het bestuur Ouderen Soos Stompwijk,

Agnes, secretaris