Polderdag 2021

Dit jaar was er wegens de corona-pandemie nog steeds geen mogelijkheid om de Polderdag te organiseren. Al vele jaren wordt dit evenement op Hemelvaartsdag georganiseerd door Stichting Land van Wijk en Woude, vorig jaar werd het totaal gecanceld, maar nu was er een alternatief programma en kon je op woensdagavond een life-stream volgen vanuit de Bles. Een gezellige en leerzame polderdagquiz op initiatief van de Groene Klaver, bestaande uit Wijk&Wouden, VanAde, Santvoorde en Geestgrond, gepresenteerd door Yvonne van der Geest van Café de Meester en Arjen van Leeuwen van de Vergulde Vos.

Ik vond het een pittige quiz, deels omdat er natuurlijk vragen waren over een ander gebied waar ikzelf niet zo vaak kom, maar ook de vragen over de natuur konden je nogal eens op het verkeerde been zetten. Zo werd er bijvoorbeeld gevraagd welk gras er in de weilanden te zien is, paardenstaart, vossenstaart of kattenstaart? Ik vulde kattenstaart in omdat ik die weleens zie aan de slootkant, maar het was de  vossenstaart die in het weiland te zien is. Weer wat geleerd dus en daar gaat het om, het meedoen is belangrijker dan het winnen. De Olympische gedachte van vroeger.

Organisatie bedankt voor jullie inzet en hopelijk kunnen we volgend jaar weer gewoon op de fiets op bezoek bij interessante bedrijven om een blik achter de schermen te werpen.  Want wat zijn er toch een mooie bedrijven in de omgeving die op deze dag gastvrij zijn, maar voor dit jaar was het een geweldig alternatief.

Ria Luiten