Gemeente Nieuwsflits

Sportscholen open en buiten meer mogelijk

Het aantal mensen dat met corona in het ziekenhuis ligt, neemt iets af. Inmiddels zijn er meer dan 6 miljoen vaccinaties tegen corona gezet en worden steeds meer mensen gevaccineerd. Het kabinet verwacht dat het aantal nieuwe ziekenhuisopnames nu snel verder af zal nemen. Daarom neemt het kabinet de tweede stap in het openingsplan op 19 mei.

Afspraak coronavaccinatie

Heeft u een uitnodiging ontvangen voor een vaccinatie? Maak dan snel een afspraak via coronavaccinatie-afspraak.nl. De huisartsen en de prikkers op de GGD-locatie staan voor u klaar.

Acties verbetering doorstroming verkeer rondom The Mall

Om extreme verkeersdrukte rond de Mall te voorkomen en ervoor te zorgen dat het verkeer kan doorstromen, wordt er een aantal acties ondernomen. Gemeente Leidschendam-Voorburg, Unibail Rodamco Westfield, Rijkswaterstaat en verkeerscentrale (regiodesk) werken samen om de afwikkeling van het verkeer te optimaliseren. Ook wordt gekeken of het parkeerbeleid in de omliggende wijken versneld kan worden aangepast.

Wandel mee met de Nationale Diabetes Challenge 

Vanaf 17 mei starten de eerste wandelgroepen de Nationale Diabetes Challenge. Deelnemers wandelen vanaf het voorjaar 20 weken lang coronaproof samen in eigen wijk en werken onder begeleiding aan een gezonde leefstijl. 

Anoniem zonder strafvervolging wapens inleveren

De Politie Eenheid Den Haag houdt van maandag 17 tot en met zaterdag 22 mei een wapen inleveractie onder de naam ‘Drop-it’. Wie tijdens deze actie zijn (steek)wapen inlevert, kan dat anoniem doen zonder strafvervolging voor illegaal wapenbezit.

Nog 2 weken voor aanvraag Schoolspullenpas

Over iets meer dan 2 weken eindigt de aanvraagperiode van de Schoolspullenpas voor dit schooljaar. De pas is geld waard, want hiermee kunnen gezinnen met een laag inkomen schoolspullen kopen. De pas is geldig bij verschillende winkels in de gemeente. U vraagt de pas voor 1 juni aan via Stichting Leergeld Leidschendam-Voorburg.

Wat als u werk kunt vinden in het groen?

Zoekt u werk, maar vindt u weinig vacatures in uw beroep? Wat als u al snel zou kunnen starten in het groen? Maak de overstap naar het groen en meld u aan voor een droombaangesprek.

Hulp bij huiselijk geweld

Huiselijk geweld komt helaas veel voor; van vernedering en verwaarlozing tot seksueel geweld. De politie wil maar één ding: zorgen dat het weer veilig wordt thuis. Wilt u een melding maken van huiselijk geweld of aangifte doen? Bel dan met het landelijke politienummer 0900-8844. U kunt uw zorgen ook delen met de wijkagent in uw buurt of langsgaan op het politiebureau