Even wennen!

Afgelopen weekend wilde ik even een kaartje in de bus doen bij iemand die op het laantje van Van Kampen, oftewel het Dokterslaantje, woont. Sinds de dokter daar weg is, ben ik daar niet meer geweest.

Ik ga keurig de ‘oude ingang’ van het laantje in, de nieuwe rondweg liet ik nog even voor wat het was. Het eerste stukje ging prima, was oud en vertrouwd. Maar halverwege ging het mis. Toen kwam ik op een punt waar ik moest kiezen, links of rechts. Links ging ik over van asfalt op klinkers, leek eigenlijk meer een fietspad, rechts ging ik richting nieuwe rondweg. Toch maar gekozen voor links, met een slinger en onder een tunnel door kwam ik toch bij de nieuwe rondweg uit. Daar stond een groot bord, wit met rode strepen zodat je er eigenlijk niet door kon. Maar ik laat me niet zo gauw uit het veld slaan dus heel voorzichtig om dat grote bord heen en verder via een eerste stukje rondweg weer verder op het Dokterslaantje. En toen ging het mis. Ik raakte gewoon de weg kwijt, alles was anders, de weg was anders, de huisnummers begonnen ineens bij 1 en aan het eind van het weggetje reed ik tegen een hek aan en kon niet verder. Dus achteruit, steken op de oprit van een huis, draaien en weer terug. Nu wist ik ongeveer wel waar die persoon woont en ik had ook het adres maar ik kon het hele huis niet vinden. Op een gegeven moment ben ik maar gestopt bij een huis wat volgens mij of het moest zijn of de buren waren en daar de kaart in de bus gestopt. Mocht het bij de buren zijn, mijn excuus en ik hoop dat u de kaart dan bij degene in de bus wil doen aan wie deze geadresseerd is. Toen weer terug en nu niet om dat grote bord heen maar de weg de andere kant op volgen en dan kom je via de rondweg weer op de Dr. van Noortstraat uit. Nou daar moet ik, en misschien vele anderen die er weinig komen nu de dokter er geen praktijk meer heeft, toch flink wennen en dat je kan verdwalen in je eigen dorp was ook nieuw voor mij.

Ik zal nog wel een aantal keren het laantje ingaan, wie weet komt het nog een keer goed. Maar ik moet wel zeggen dat het mooi is geworden, prachtig asfalt, voor zover asfalt mooi kan zijn, alleen een beetje ingewikkeld als je het oude nog gewend bent en jammer dat er met de aanleg en verandering van het tweede gedeelte geen passeerstroken zijn gemaakt. Dat had het helemaal afgemaakt.

Agnes Hofstede