Hallo lieve kinderen,

Alles goed? Ja, met zulke heerlijke warme dagen plus nog dat de regels niet meer zo streng zijn en er weer activiteiten mogen plaats vinden, kan het niet anders dan GOED gaan toch? Fijn zo, want wat zeggen jullie van de ‘Buitenspeeldagen?’ Fantastisch he?

Het was alsof de zon wist, dat wij hem nodig hadden, want op woensdag 9 juni tijdens de Buitenspeeldag voor kinderen en zondag 13 juni voor de oma’s en de opa’s, scheen de zon in volle glorie! Het was echt leuk om te zien, hoe iedereen heel blij was met de zon, maar dat zij eveneens met zoveel plezier samen met elkaar aan het spelen waren! Lekker elkaar nat spuiten en dan heel hard weg hollen, maar ook de ‘Ballonnendans’, zo noem ik dat, was dolle pret! Je moest proberen de ballon van jouw tegenstander kapot te trappen, maar je moest intussen wel de jouwe niet door een ander stuk te laten trappen! Heel lollig om te zien, want de opa’s en oma’s  lieten goed zien dat zij wel van wanten wisten! Samen waren zij met de kinderen, zelf weer even kind en dat is toch fantastisch! Natuurlijk waren er kindertjes bij, die een traantje moesten laten om hun stuk getrapte ballon, maar dat was nu eenmaal het spel! Daar worden ze groot van, zou ik maar zeggen! Gelukkig deden zij gauw weer vrolijk mee!

In elk geval er was veel plezier, vooral omdat iedereen een gezamenlijk doel voor ogen had; elkaar  blij en groot maken! Het is niet de bedoeling een verslag van dit alles te maken, maar ik wil alleen even vertellen hoe mooi ik dit heb ervaren! Kijk nou naar dat veld met al die speelmaterialen en eveneens al die fietsen. Het zijn stuk voor stuk prachtige kunstwerken geworden met al die mooie kleuren en frisse bloemen erbij! Als je dan ziet hoe iedereen zich heeft ingezet, om elkaar blij en groot te maken, dan kan je alleen maar dankbaar voor zijn en Onze Lieve Heer danken voor zoveel zegeningen! Iedereen, draagt een steentje bij om Stompwijk mooier en vriendelijker te maken, dan het al is! Net als bij het bouwen van een huis of kerk; de metselaar draagt de stenen aan en metselt deze op elkaar net zo lang, tot dat het een heel groot gebouw is geworden. Dat doen wij hier In Sompwijk al met z’n allen! Kijk maar, sla de Dorpsketting open en wat zie je . . . ? Het bruist van goede doelen van iedereen. Samen dragen wij allemaal een steentje bij! Maakt niet uit, groot of klein!

Ja, lieve kinderen, zullen wij hiermee door gaan en ons steentje blijven bijdragen aan alle goede dingen en ook aan onze kerk? Okay, volgende keer praat ik verder hierover! Zeg ‘s, hoe staat het met Vaderdag? Jullie weten het toch dat het al aanstaande zondag is? Dragen jullie ook je eigen steentje bij, om papa heel blij te maken? Vertel eens:

1)   Hoe heb je de ‘Buitenspeeldag’ ervaren?

2)   Welk werkje heb je voor deze dag gedaan?

3)   Welk ‘steentje’ draag je bij aan de kerk?

4)   Wat zijn jouw plannetjes voor Vaderdag?

Creatief bezig zijn:

1) Probeer ook van jouw eigen talenten gebruik te maken om op deze wijze iets moois voor papa te  maken, bv een mooi gedichtje voor hem.

2) Vraag aan mevrouw Marianne Turk of jij dit gedicht mag mag voordragen in de kerk, tijdens de viering.

Muziek:

1)  Ik heb hier ook een mooi liedje voor Vaderdag: Zoek maar op youtube;      Vaderdagliedje: Papa Pap, (Tijl Damen)

Okay lieve kinderen, vergeet niet om God te danken voor jullie lieve papa en vraag Hem ook voor een mooie zonnige dag! Ik wens jullie Gods zegen toe, veel succes en een hele fijne Vaderdag voor alle papa’s!

Tot de volgende keer, groetjes en heel veel plezier!

Veel liefs, Olivia (voorleesjuf)