Panorama Platteland Z-H

Donderdag, 10 juni, hing de vlag uit bij de Molenwei waar het grote 40 meter lange Panoramadoek onthuld werd door gedeputeerde mevr. Willy de Zoete en de wethouder van o.a. kunst en cultuur van Leidschendam-Voorburg, Mevr. Astrid van Eekelen. Met een paar rieken moesten zij symbolisch de koeien (op doek) verjagen die voor de ingang van de Barn stonden. De koeien loeiden wel, maar konden het niet winnen van de dames. De minister van Landbouw, mevr. Carola Schouten, had een videoboodschap ingesproken om het project veel succes te wensen en zij heeft half en half toegezegd dat zij een keer komt kijken

De kunstenaars met aanhang en de uitgenodigde pers konden hierna genieten van het werk dat nu strak gespannen tentoongesteld wordt. In de werkschuur was het toch een heel ander gezicht, op verschillende muurdelen en in hoeken zie je het werk op een andere manier en ook met je neus vlak voor je werk kijk je er anders tegenaan. In deze ruime nieuwe schuur komt het supermooi over.

De buurtschappen Wilsveen, het Paddemoes en de buurtjes rondom de 3 Molens zijn donderdagavond op bezoek geweest en vanaf vrijdag konden de eerste betalende bezoekers verwelkomd worden, er zijn al enthousiaste reacties geweest.

Vanaf nu is de expositie op de Molenwei aan de Stompwijkseweg 27 elk weekend geopend vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur in de middag. De moeite zeker waard om het verhaal over het boerenleven te zien vanaf 1945 tot nu. Maar niet alleen het boerenleven, ook allerlei veranderingen in het normale leven komen aan bod, er is heel veel veranderd in die 76 jaar!

Niet alles kon daarom op deze 40 meter uitgebeeld worden, maar wat staat er veel op. Ook liefhebbers van vogels komen aan hun trekken zonder dat zij met een verrekijker op pad hoeven, er staan er genoeg op het doek. Probeer ze maar te spotten! De Paardendagen kun je helaas niet in het echt beleven dit jaar, maar ook dat staat op het schilderdoek. Een zeer lange traditie met de koers, het springen, de tribune, de intocht met de fanfare op de kar, de poldercross 2.0 je kunt het herbeleven.

Speciaal voor de Stompwijkse ouderen vanaf 65 jaar is er op dinsdag 29 juni en op donderdag 8 juli een gratis toegankelijke middag dankzij Vlietwensen die dit initiatief ondersteunt.

Er zijn al een aantal aanmeldingen binnen, maar minder dan ik verwacht had. Ik dacht dat iedereen wel toe was aan een uitje na de Coronatijd, maar blijkbaar is er toch nog teveel angst voor besmetting. Het is in een open grote schuur, de Barn en er kan voldoende afstand gehouden worden. Opgeven is echter noodzakelijk en dat kan met onderstaande bon of via e-mail ria.luiten6@gmail.com

Ria Luiten