Agnes’ wekelijks praatje

Lieve leden (en ook niet leden),

Wat een lieve verrassing, de kaartjes die ik van jullie krijg nadat onze voorzitter van de Ouderen Soos vorige week een oproepje in de Dorpsketting heeft gezet. Het is een feestje als mijn wederhelft de post uit de brievenbus gaat halen, het is zo gezellig om dan lekker samen op de bank te gaan zitten en de kaartjes open te maken en jullie lieve woorden te lezen. Dan plakken we ze op de kast en ziet het er heel gezellig uit. We hebben een open kast, waar onze kruiden in staan, en er kunnen nog meer kaartjes bij hoor (hint).  Dank jullie wel, dit helpt goed bij mijn herstel want het valt best wel tegen. Dan weet ik wel dat ik geduld moet hebben en ik zal er al langer over doen dan een ander ‘normaal’ mens, maar dat geduld is wel moeilijk. Maar het gaat mij wel lukken, met vallen en opstaan kom ik er wel.

Afgelopen vrijdag dacht ik van laat ik eens kijken of het weer lukt om een stukje te Diamond Painten. Dat is niet zwaar, je kan erbij zitten en hoeft alleen maar de steentjes op de goede plek neer te leggen. Ik heb er zegge en schrijven 10 neergelegd en toen was het op. Dat was dus nog even iets te enthousiast, maar goed de eerste 10 zijn gelegd en volgende week misschien weer 10.

Afgelopen week hebben we onze 2e corona prik gehaald. Toch wel een fijn gevoel dat we nu volledig geënt zijn. Daarna ook maar meteen de app aangemaakt en een QR code gemaakt, niet dat we van plan zijn om te gaan feesten maar je weet nooit waar ze in de toekomst die code voor willen hebben. Ik heb zo’n idee dat het niet alleen voor feesten en partijen is maar dat het op termijn ook voor ziekenhuizen gaat gelden, of in winkels. Sinds gisteravond hoeven we geen mondkapjes meer te dragen, maar ik hou hem nog maar een poosje op als ik straks weer boodschappen kan doen. Of het helpt weet ik niet maar ik voel me er toch wat fijner bij. Nu die laatste maatregel nog, die anderhalve meter en dan…… maar ja ook hier is geduld weer een schone zaak.

Dan is volgende week de maand juni ook weer voorbij. Ook dit jaar gaat de Stompwijkse Kermis niet door, dat zal weer wennen zijn. Ik weet dat het hele dorp er echt naar toe leeft, vroeger toen ik nog in Stompwijk woonde hielden we er ook rekening mee met de vakantie. We gingen echt niet weg tijdens de Kermis, ervoor of erna maar tijdens dat was echt uitgesloten. Nu ik al zoveel jaren niet meer in Stompwijk woon kom ik er eigenlijk niet meer. Vind het leuk om het via Internet te volgen, foto’s en de live stream maar om er naar toe te gaan dat hoeft niet meer zo. Jammer is het natuurlijk wel maar volgend jaar zal het toch wel weer doorgaan? Als er tenminste weer geen rare virussen opduiken want er is nu in Nederland ook een nieuwe variant die razendsnel om zich heen grijpt. En dit is nummer drie waarvoor geduld wordt gevraagd, het wordt wel op de proef gesteld!

Heeft u zich al opgegeven voor het Panorama aan de Molenwei? Doen hoor, 29 juni zal niet meer gaan, maar 8 juli wordt er ook nog een middag georganiseerd. Het is echt iets bijzonders en er is door verschillende kunstenaars heel hard aan gewerkt. Het is ook nog eens een gezellige middag uit, vervoer kan geregeld worden, dus wie doet u wat. In de zomermaanden is het vaak rustig en zeker in deze tijd is het denk ik een welkome afwisseling. Gelukkig is er veel sport op de televisie, Formule 1, Voetbal, Tour de France, Tennis en

binnenkort beginnen ook de Olympische spelen. Het zelf doen is niet zo aan ons besteed maar ernaar kijken doen we wel. Ik hoop dat jullie daar ook nog wat plezier aan beleven, je hoeft niet alles te kijken maar bepaalde dingen slaan wij echt niet over. De Formule 1 bijvoorbeeld met Max Verstappen, daar kunnen we ons echt op verheugen.

Helaas zijn er nog steeds een aantal zieken of herstellende onder onze leden. Wij wensen jullie van harte beterschap, een voorspoedig herstel en het geloof dat het weer goed komt. Weet dat wij, als bestuur, jullie niet vergeten en aan jullie denken.

Als laatste wil ik jullie een gedichtje meegeven over de maand juli:

eenendertig dagen in deze maand

bloeiende natuur,

waardoor je je in exotische oorden waant

juli, één groot avontuur

geniet van ieder uur

de zomer is op haar hoogtepunt

zwoele avonden

als het ons wordt gegund

geniet van de dag totdat het donker wordt

niets wat dit gevoel verstoord

een advocaatje met slagroom of een goed glas wijn

zo zou het altijd moeten zijn!

Lieve groet namens het complete bestuur van Ouderen Soos Stompwijk,

Agnes, secretaris