Nieuws uit onze gemeente

Bijna alles kan op 1,5m afstand

Het vaccineren tegen corona gaat hard. De besmettingen dalen. Daarom zijn de meeste maatregelen niet meer nodig. Het kabinet heeft besloten om vanaf 26 juni maatregelen te versoepelen. Het 1,5 meter afstand van elkaar houden blijft. 
Vanaf 24 juni geldt dat het vaccinatiebewijs, naast het testen voor toegang, gebruikt kan worden als coronatoegangsbewijs daar waar de anderhalve meter niet in acht hoeft te worden genomen. Het herstelbewijs geldt vanaf 1 juli ook als coronatoegangsbewijs.
Basisregels blijven nodig: Ondanks deze positieve berichten, is het virus niet weg. Het virus is onvoorspelbaar en nieuwe varianten blijven zich aandienen. We moeten dus voorzichtig en alert blijven. Dat kan door ons aan de basisregels te blijven houden. Medio augustus bekijk het kabinet op welke manier en wanneer de laatste stap van het openingsplan (het loslaten van de anderhalve meter en de overige basisregels) gezet kan worden. 

Denkt u mee over de Doctor van Noortstraat?

De gemeente is gestart met de voorbereidingen van een plan voor een vernieuwde Dr. van Noortstraat. Heeft u ideeën en wensen over bijvoorbeeld het verkeer, parkeren, de weginrichting of het verhelpen van bijvoorbeeld wateroverlast? Tot en met  31 augustus kunt u uw ideeën en wensen via onze website digitaal aan ons doorgeven. Ook kunt u zich opgeven voor een wandeling door het plangebied vóór 1 juli. We zijn benieuwd naar uw suggesties!

Gemeente en Hoogheemraadschap vinden een aantal dingen belangrijk voor optimale woonkwaliteit:

· Geen sluipverkeer

· Uniform straatbeeld

· Maatwerkoplossing voor dijk en kadewand

· Toekomstbestendige ondergrondse infrastructuur (kabels en leidingen)

Dit is geen onderdeel van het herinrichtingsplan:

· Een nieuwe damwandconstructie, maar wel herstel of verhoging waar nodig en haalbaar

· Bestaande bruggen

· Aansluitende wegen, bijvoorbeeld provinciale weg N206.